Un caz neobisnuit a iubit lumea medicala araba. O fetita de un an s-a dovedit a fi deja insarcinata. Micuta nu a ramas gravida dupa ce a venit pe lume, ci s-a nascut insarcinata, relateaza Pravda consultata de ziare.com. Opinia publica din Arabia Saudita este uimita, iar medicii nu stiu cum sa procedeze, religia oprindu-i sa ii faca micutei un chiuretaj, si astfel se afla in mare dilema.

Fetusul care se gaseste in uterul fetitei nu este altceva decat fratele geaman al acesteia, care nu s-a prins in uterul mamei, gasindu-si un alt loc pentru a se dezvolta. Oricat ar parea de ciudat, un astfel de caz nu este singular, astfel de cazuri s-au mai intalnit in istorie.

Fratele-tumoare

Un fermier de 36 de ani, care credea ca are o tumoare, a aflat cu stupoare, in 2006, ca era vorba despre propriul frate, care se dezvoltase, pana la un anumit stadiu, in propriul sau trup. In urma operatiei, medicii indieni au scos "tumoarea": un masa nedefinita, cu par, plamani, organe genitale, maini si picioare cu unghii extrem de lungi.

fetita de un an insarcinata cu fratele sau geaman

Fetus-parazit

In 2002, medicii indieni au descoperit un fetus in corpul fratelui sau, de sase luni. Fetusul fara viata cantarea un kilogram, in conditiile in care fratele sau avea doar 6,5 kilograme. Fenomenul neobisnuit se numeste "fetus in fetus" si apare extrem de rar. Un embrion aflat in interiorul altui embrion este posibil sa apara o data la 500.000 de sarcini si apare in stadiile incipiente ale vietii intrauterine. De obicei, ambii fetusi mor inainte de nastere.

Rare sunt cazurile in care un bebelus nenascut supravietuieste cu un fetus parazit vietii intrauterine pe durata intregii sarcini. In acest caz, fetusul traieste in corpul celuilalt fetus, mai dezvoltat, ca un parazit. Un fetus in fetus poate fi considerat viu doar in masura in care tesuturile componente nu au murit inca sau nu au fost eliminate. In toate cazurile de fetus in fetus, corpul parazit avea mari probleme: creier nefunctional, la fel ca si inima, plamanii sau tractul intestinal ori urinar.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole