Undeva in jurul nostru unui copil i se spune ca el nu se poate juca cu ceilalti copii, deoarece ca nu poate merge, unui alt copil i se spune ca nu poate invata pentru ca nu vede. Fiecare copil are dreptul sa se joace, sa citeasca, sa invete sa construiasca un viitor.

In perioada 1 iunie - 1 septembrie 2013 UNICEF Romania deruleaza campania  “Priveste intai copilul! Priveste-ma! Sunt un copil, nu o dizabilitate!", mai mult decat o campanie de informare si strangere de fonduri, aceasta are rolul si de a ne face mai constienti de realitatea din jurul nostru.

Prin aceasta campanie publicul va putea cunoaste si intelege mai bine problemele de discriminare, precum si greutatile pe care le intrampina copiii cu dizabilitati si familiile acestora. Campania pledeaza pentru o actiune coordonata si integrata la nivel comunitar prin care copiilor cu dizabilitati, indiferent de locul unde acestia se afla, sa li se dea atentia cuvenita si sansa la o viata mai buna.

Copiii cu dizabilitati au aceleasi drepturi ca toti ceilalti copii. Au dreptul sa supravietuiasca si sa aiba conditii de viata bune, sa fie inclusi in viata comunitatilor si societatilor din care fac parte, sa duca o viata sanatoasa, sa-si atinga maximul de potential si sa devina membrii productivi ai societatii lor. Cu toate acestea, copiii cu dizabilitati au fost prea des ignorati de politici, statistici si in societate, ceea ce accentueaza excluderea acestora si adanceste inechitatea. Acesti copii au adesea acces mai restrans la servicii precum cele de sanatate si educatie si risca mai mult sa fie victime ale neglijentei si abuzurilor. Cu totii vom beneficia atunci cand toti copiii vor putea citi, invata si isi vor putea construi in acest fel viitorul si de aceea UNICEF si partenerii sai lucreaza ca aceste lucruri sa devina posibile.

priveste intai copilul unicef

Primele saptamani ale campaniei sunt destinate informarii opiniei publice asupra situatiei existente si a solutiilor propuse de UNICEF pentru imbunatatirea calitatii vietii acestor copii. Ulterior, demersul UNICEF va fi sustinut si printr-o campanile publica de strangere de fonduri, ce va beneficia de sprjinul postului de televiziune Realitatea TV. Un numar special de SMS pentru donatii, precum si de o platforma special destinata donatiilor online - www.sustineUNICEF.ro - vor fi disponibile sustinatorilor nostri din luna iulie. Fondurile stranse in urma campaniei vor fi utilizate pentru interventii legate de imbunatatirea serviciilor pentru copii cu dizabilitati, copiii vulnerabili si marginalizati, in cele peste 200 de comunitati din Romania in care UNICEF este prezent cu programe sociale si de educatie.

Daca ai vedea aceasta sculptura expusa la o galerie de arta, probabil ti-ar fi greu sa accepti ca este facuta de un copil ce nu vede cu ochii, dar totusi el poate vedea ceea ce noi nu putem vedea.

Un copil chiar daca nu vede poate canta la pian. Fiecare copil are un loc si un drum al lui, noi trebuie sa ii ajutam sa le gaseasca.

Clip UNICEF

Clip UNICEF "Noi vedem prin zambete"

Fiecare copil are un talent unic, noi avem nevoie de fiecare talent, talentul lui a fost creat pentru noi

 

Jucarii pentru copii isteti

Jocul, jucariile si copiii - 7 avantaje ale acestor activitati distractive, dar si educative
Te-ai intrebat vreodata de ce e atat de important pentru copii sa se joace? De ce au nevoie de jucarii si activitati care sa ii relaxeze, care sa ii bucure si, bineinteles, care sa le ajute dezvoltarea? In valtoarea unei vieti prea haotice uneori tindem sa uitam cat de importanta e joaca pentru copiii nostri. Ca un fel de “reminder” in acest sens, iata cateva dintre avantajele activitatilor distractive, dar si educative in care trebuie implicati ...
Mai mult...
10 activitati distractive si educative, perfecte pentru interior
S-au inmultit deja zilele cu temperaturi scazute, asa ca nu ne mai putem juca atat de des in parc sau nu mai putem planifica o iesire la munte in fiecare week-end. Asta nu inseamna, insa, ca lasam ploaia si frigul sa ne strice distractia impreuna cu copilul nostru! Mai ales ca avem la indemana o multime de variante de activitati distractive si educative, perfecte pentru interior. Esti si tu in cautarea unor astfel de solutii “pentru vreme rea”? U...
Mai mult...
Jucării care dezvoltă limbajul copilului
Există o mulțime de modalităti prin care putem ajuta copiii în dezvoltarea abilităților de comunicare. Totuși, cele mai distractive și mai eficace s-au dovedit a fi jocurile adaptate vârstei lor si care vor oferi multiple posibilități de dezvoltare a creativității. Jucăriile alese corect angajează simțurile copilului, îi declanşează imaginația și îl incurajează să comunice. Știi și tu că orice activitate care presupune învățare, poate fi realizat...
Mai mult...

Mai multe articole