Undeva in jurul nostru unui copil i se spune ca el nu se poate juca cu ceilalti copii, deoarece ca nu poate merge, unui alt copil i se spune ca nu poate invata pentru ca nu vede. Fiecare copil are dreptul sa se joace, sa citeasca, sa invete sa construiasca un viitor.

In perioada 1 iunie - 1 septembrie 2013 UNICEF Romania deruleaza campania  “Priveste intai copilul! Priveste-ma! Sunt un copil, nu o dizabilitate!", mai mult decat o campanie de informare si strangere de fonduri, aceasta are rolul si de a ne face mai constienti de realitatea din jurul nostru.

Prin aceasta campanie publicul va putea cunoaste si intelege mai bine problemele de discriminare, precum si greutatile pe care le intrampina copiii cu dizabilitati si familiile acestora. Campania pledeaza pentru o actiune coordonata si integrata la nivel comunitar prin care copiilor cu dizabilitati, indiferent de locul unde acestia se afla, sa li se dea atentia cuvenita si sansa la o viata mai buna.

Copiii cu dizabilitati au aceleasi drepturi ca toti ceilalti copii. Au dreptul sa supravietuiasca si sa aiba conditii de viata bune, sa fie inclusi in viata comunitatilor si societatilor din care fac parte, sa duca o viata sanatoasa, sa-si atinga maximul de potential si sa devina membrii productivi ai societatii lor. Cu toate acestea, copiii cu dizabilitati au fost prea des ignorati de politici, statistici si in societate, ceea ce accentueaza excluderea acestora si adanceste inechitatea. Acesti copii au adesea acces mai restrans la servicii precum cele de sanatate si educatie si risca mai mult sa fie victime ale neglijentei si abuzurilor. Cu totii vom beneficia atunci cand toti copiii vor putea citi, invata si isi vor putea construi in acest fel viitorul si de aceea UNICEF si partenerii sai lucreaza ca aceste lucruri sa devina posibile.

priveste intai copilul unicef

Primele saptamani ale campaniei sunt destinate informarii opiniei publice asupra situatiei existente si a solutiilor propuse de UNICEF pentru imbunatatirea calitatii vietii acestor copii. Ulterior, demersul UNICEF va fi sustinut si printr-o campanile publica de strangere de fonduri, ce va beneficia de sprjinul postului de televiziune Realitatea TV. Un numar special de SMS pentru donatii, precum si de o platforma special destinata donatiilor online - www.sustineUNICEF.ro - vor fi disponibile sustinatorilor nostri din luna iulie. Fondurile stranse in urma campaniei vor fi utilizate pentru interventii legate de imbunatatirea serviciilor pentru copii cu dizabilitati, copiii vulnerabili si marginalizati, in cele peste 200 de comunitati din Romania in care UNICEF este prezent cu programe sociale si de educatie.

Daca ai vedea aceasta sculptura expusa la o galerie de arta, probabil ti-ar fi greu sa accepti ca este facuta de un copil ce nu vede cu ochii, dar totusi el poate vedea ceea ce noi nu putem vedea.

Un copil chiar daca nu vede poate canta la pian. Fiecare copil are un loc si un drum al lui, noi trebuie sa ii ajutam sa le gaseasca.

Clip UNICEF

Clip UNICEF "Noi vedem prin zambete"

Fiecare copil are un talent unic, noi avem nevoie de fiecare talent, talentul lui a fost creat pentru noi

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole