Cercetatorii americani, in urma mai multor studii, au anuntat ca ciupercile sunt cele mai potrivite alimente care să substituie carnea din alimentatie. Aceştia spun că astfel s-ar reduce cu 400 numărul caloriilor ingerate într-o singură zi. S-a observat ca persoanele aflate in regim de slabire sunt mult mai dispuse să înlocuiască porţiile din carne cu cele din ciuperci, dar inlocuind carnea cu ciupercile nici nu resimt nevoia să mănânce mai mult pe parcursul zilei. La studiu au participat cateva sute de persoane, barbati si femei, care au consumat cel puţin 5 zile un meniu bazat pe carne, iar apoi l-au schimbat cu unul bazat pe ciuperci.

Cercetătorii au observat că in etapa consumului de ciuperci subiecţii au acumulat mult mai puţine calorii şi grăsimi, însă pofta de mâncare şi saţietatea nu au suferit modificări. Astfel, aproape toţi pacienţii au acceptat schimbarea, fără a simţi nevoie să mânânce mai des sau mai mult. Explicatie este ca carnea fiind un aliment "mai greu digerabil" consuma o parte importanta din energia organismului in procesul de digestie si o parte din compusii rezultati in urma digestie carnii sunt destul de toxici pentru organism, in schimb ciupercile necesita un consum foarte redus de energie din partea organismului pentru digestie si nu rezulta compusi toxici. 

Carnea inlocuita de ciuperciÎnlocuirea unor alimente nesănătoase cu unele mai sănătoase pare a fi soluţia pe care au gasit-o mai mulţi nutriţionişti în încercarea de a elabora regimuri de slăbit cât mai eficiente şi mai uşor de adoptat. Nutritionistii au constatat ca majoritatea pacienţilor acceptă mult mai usor si mai bine substituirea unor alimente decât măsurile restrictive, de renunţare definitivă la anumite categorii de alimente, sau reducerea de cantitate. Prin înlocuire se găsesc alimente mai sănătoase, dar cu gusturi asemanatoare, astfel încât schimbările să nu fie prea bruşte pentru cei care doresc sa slabeasca si se lupta cu poftele. Inlocuirea carnii cu ciuperci in dieta, inlocuieste dezavantajele consumului de carne cu avanatajele consumului de ciuperci, ciupercile fiind mult mai sanataose decat carnea.

 

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole