Eu am renuntat la consumul de carne de aproape 20 de ani, mie mi-a displacut carnea inca de cand eram bebelus, dar am fost obligat de parinti si bunici sa mananc carne, altfel luam bataie. Am ajuns la o intelegere cu ai mei si consumam doar cateva sortimente de carne si acelea cantitate mai mica decat restul familiei. Dupa ce ne-am cunoscut actuala mea sotie a ajuns si ea la concluzia ca o dieta fara carne este mult mai sanatoasa, iar cele 3 fete ale noastre nu au consumat niciodata carne, iar cele doua mai mici nici alte produse de origine animale (cu exceptia continutului minor de lapte si oua din prajituri, torturi, inghetata sau ciocolata), si toti suntem dezvoltati bine, sanatosi, copiii au o inteligenta peste medie, dovada fiind si rezultatele scolare.

Eu am renuntat la carne fara sa fiu convins de nimeni (nu stiam pe nimeni in jurul meu care sa aiba un astfel de regim alimentar), nici nu am citit despre asta undeva (nu cred ca erau carti traduse in romana despre acest subiect in 1995), eu am simtit ca asa m-as simti mai bine si am facut-o chiar daca cei din jurul meu au incercat sa ma convinga ca gresesc.

de ce mananc carne

Textul de mai jos este preluat de pe blogul lui  NICK TEODORESCU si merita citit

Cei mai mulți dintre semenii noștri consideră că noi, oamenii, suntem, alături de porci, șobolani, ciori și alte lighioane, o specie omnivoră. Vă spun, clar și răspicat, încă de la început, că acest lucru este profund greșit. De ce? Păi este destul de simplu, atât de explicat, cât și de înțeles. În primul rând este important să înțelegem cum au ajuns oamenii să consume, ca hrană, carnea altor animale. Ei, bine, acest lucru s-a întâmplat foarte demult, în Paleolitic, datorită instinctului de supraviețuire, din nevoia de adaptare la condițiile de mediu, atunci când au survenit schimbări radicale la nivelul acestuia. Din fericire, însă, în zilele noastre situația s-a schimbat în bine. Avem, în sfârșit, la dispoziție, hrana noastră ancestrală și, cel puțin teoretic, ar fi trebuit să renunțăm la dieta omnivoră la care am fost, la un moment dat în istoria îndepărtată, nevoiți să ne adaptăm.

Câțiva dintre noi au avut capacitatea să înțeleagă acest lucru și au devenit vegani. Cei mai mulți, din păcate, nu au înțeles nimic. Dar toți aceștia pot sta liniștiți, căci nu îi judec și nu dau cu pietre. Pentru că există o explicație, chiar psihologică, a comportamentului lor barbar: CARNISMUL. Acest concept, dezvoltat de dr. Melanie Joy, este opusul veganismului și este definit ca fiind o ideologie, un sistem de credințe care condiționează oamenii să mănânce carnea anumitor animale. Lucrul acesta se întâmplă nu din necesitate, ci este, efectiv, o alegere izvorâtă din credințe. În consecință, neexistând respectiva nevoie fiziologică pentru supraviețuire, se poate spune, pe bună dreptate, la modul cel mai științific posibil, că oamenii mâncători de carne nu sunt omnivori, ci, pur și simplu, carniști.

Supăr pe cineva spunând toate aceste lucruri? Probabil că o categorie de oameni va fi ofensată. Dar cei mai inteligenți vor continua să citească, interesați fiind de felul în care îi influențează, în mod negativ, această patimă oribilă și de modul în care se pot debarasa de ea. Pentru a reuși acest lucru este necesar să analizăm cele 4 scuze ale mâncătorilor de carne (cei 4 “n”), așa cum au rezultat dintr-un studiu realizat recent:

Continuarea http://nick-teodorescu.eu/de-ce-mananca-oamenii-carne/

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole