problema se manifesta doar ocazional, situatie care se poate datora unor conjuncturi momentane si care nu trebuie sa ne alarmeze.

 

Frigiditatea ce cauze are?

Frigiditatea se poate datora fie unor cauze de natura anatomofiziologica, fie unor cauze de natura psihica, fie unei combinatii intre acestea. Desigur, cele mai usor de identificat si diagnosticat sunt cele din prima categorie. Asadar, cand suspectam o persoana ca sufera de frigiditate (poate chiar propria persoana) primul lucru pe care trebuie sa il facem este sa mergem la doctor pentru a vedea daca aceasta tulburare este urmarea unor probleme fizice. In acest caz ele trebuie tratate si ulterior urmarit daca problemele de frigiditate se manifesta in continuare. Daca nu au putut fi identificate tulburari fizice, atunci este vorba despre o etiologie psihica.

In cazul neidentificarii unor probleme de ordin fizic, este foarte bine sa examinam posibilitatea aparitiei frigiditatii ca urmare a unor probleme la nivel psihic, datorita unor experiente neplacute sau a unor traume. Trebuie inteles faptul ca viata noastra psihica nu se limiteaza la ceea ce este constient, ci exista si niveluri mai profunde (inconstient, subconstient) care sunt la fel de active ca si constientul si care interactioneaza permanent cu acesta. Astfel, frigiditatea poate sa apara ca o consecinta a refularii, respectiv a procesului prin care anumite imagini, idei, tendinte sau dorinte neplacute pentru persoana respectiva sau care contravin normelor morale sunt indepartate din constiinta inspre inconstient, de unde insa au tendinta permenenta de a incerca sa iasa la suprafata.

O alta situatie care poate determina frigiditatea este cea in care in cuplu exista o stare permanenta de nemultumire sau frustrari. In acest caz, psihicul nostru reactioneaza ca un bumerang si refuza pur si simplu sa ne permita sa ne mai simtim bine atunci cand avem un contact sexual cu persoana care ne-a cauzat atatea suparari, chiar daca in acel moment constient ne dorim sa ne simtim bine.

De asemenea, frigiditatea se poate manifesta si ca o adevarata metoda de aparare pe care organismul o pune in scena impotriva "inamicului" atunci cand femeia in cauza se teme foarte tare de o eventuala sarcina.

Mai exista si alte teorii ale frigiditatii, de exemplu cea psihanalitica potrivit careia frigiditatea ar fi urmarea refuzului de catre femeie a conditiei sale feminine si a dorintei ascunse de a fi barbat sau cand femeia nu se considera frumoasa sau ca merita sa fie iubita.

Produse naturiste folosite in tratamentul frigiditatii

Printre produsele din gama Calivita, exist ao serie de produse ce au efecte in combaterea frigiditatii femeii, cele mai importante dintre acestea sunt Vital Women, IntiMoments si Rhodiolin.

Vital Women este un produs naturist care prin substantele sale active induce confortul fizic si psihic, imbunatateste performanta sexuala la femei, recoamndat in caz de frigiditate, are actiune benefica asupra uterului si asupra functionarii ovarelor, trateaza dereglarile de ciclu menstrual si sterilitatea, asigura un echilibru somato-functional in toate perioadele hormonale ale femei. Vital Women contine: Damiana, radacina de Suma, radacina de Maca, extract de Guarana, radacina de Sarsaparilla, Saw Palmetto, radacina de Unicorn, Catuaba. In caz de frigiditate se administreaza cate o capsula de Vital Women dimineata la pranz si seara.

IntiMoments este un produs cosmetic natural pentru igiena intima cu efect pozitiv asupra vietii sexuale (act sexual mai placut). Este un produs natural, pe baza de plante, nu contine hormoni, iar substantele biologic active din compozitia sa cresc elasticitatea si tonusul tesuturilor organelor genitale (atat la femeie cat si la barbat) si sustin functiile naturale ale acestora. IntiMoments se aplicat prin masaj usor inainte sau in timpul actului sexual pe organele genitale masculine sau feminine, provoaca imediat o senzatie placuta de caldura si fermitate, creste sensibilitatea sexuala, are efect lubrifiant, facand actul sexual mai placut.

Rhodiolin are la baza planta Rhodiola rosea si are ca efect cresterea nivelul serotoninei la nivel cerebral, amelioreaza starile depresive, are efect antistress, intareste si calmeaza sistemul nervos central, cres te semnificativ toti parametrii fizici si psihici, pana aproape de limita lor maxima (efect adaptogen). Se administreaza cate o capsula de Rhodiolin dimineata la pranz si seara in tratamentul de combare a frigiditatii.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole