Steatoza hepatica, sau cum se mai spune in popor  "ficat gras" este una dintre cele mai raspandite boli de ficat si consta dintr-un exces de grasime ce se depune in celulele hepatice si le face sa nu mai functioneze normal. Aceasta afectiune este reversibila si se poate trata printr-un regim de viata sanatos, printr-un tratament medicamentos, prin diferite tratamente naturiste ce includ preparate din plante si chiar cu ajutorul diferitelor suplimente alimentare naturale.

Semnele si simptomele steatozei hepatice

In primele stadii ale bolii stetoza hepatica nu exista simptome, cei mai multi pacienti sunt diagnosticati intamplator, cu ocazia unui examen ecografic abdominal de control, unor analize de sange de rutina, sau cu ocazia unui consult medical cu alte motivatii decat cele hepatice.
Simptomele principale in steatoza hepatica avansata sunt: astenie fizica (lipsa de putere), oboseala, somnolenta post prandiala, dureri sau disconfort in epigastru (in capul pieptului), sau in hipocondrul drept (in dreptul ficatului), balonari abdominale.
Steatoza hepatica consta intr-o acumulare de trigliceride in celula hepatica (hepatocit) si are o origine complexa. Grasimile pot proveni in urma unei metabolizari obisnuite de acizi grasi din restul organismului cu stocarea lor in hepatocite, printr-o sinteza crescuta de trigliceride din acetati aparuti din metabolismul etanolului, prin cresterea captarii si tezaurizarii de catre hepatocitul in suferinta a trigliceridelor din alimentatie, prin insuficienta oxidare a acizilor grasi in ficat sau prin incapacitatea hepatocitului de a sintetiza lipoproteine din trigliceride.

Tratament naturist steatoza hepaticaIn steatoza hepatica se constata ficat marit, nedureros, cu marginea nemodificata si care este singurul semn clinic descoperit la ecografie. Steatoza hepatica poate fi insotita si de o splenomegalie (splina marita). Pofta de mancare este pastrata, apar doar unele fenomene dispeptice ca o consecinta a suferintei gastrice sau pancreatice concomitente. La microscop se observa hepatocite marite in volum, cu depunere de grasime. Probele hepatice sunt normale, uneori insa, in pusee, se constata un nivel crescut al activitatii serice a transaminazelor.

Depunerea de trigliceride in hepatocite este reversibila daca se iau masuri profilactice si terapeutice corecte  precum si adoptarea unui stil de viata sanatos. Agresiunea toxica durabila, netratata, duce la leziuni cronice favorizate de starea morfofunctionala din steatoza hepatocitara, care, in conditii favorizante, poate genera o suferinta hepatica definitiva, cu caracter progresiv steatozic, steatozic inflamator si steatozo-fibrozic, cu trecere in fibroza organizata si dinamica. In anumite steatoze severe se observa insuficienta hepatica cu dureri abdominale, voma, ficat marit, ascita, icter, tulburari neuropsihice (incoerenta, irascibilitate), sindrom hemoragic, cu consecinte grave.

Prin analize medicale de laborator se verifica trigliceride unde valorile normale la barbati sunt 0,5-1,5g/l (0,6-1,7 mmol/l), iar la femei 0,4-1,6g/l (0,45-1,5 mmol/l). In cazul constatarii unui nivel ridicat de trigliceride, este necesar sa se determine daca nu cumva este determinat de obezitate, diabet, alcoolism cronic, insuficienta renala, hipotiroidie, unele medicamente, alimente cu continut ridicat de grasimi etc.

Tratament naturist in steatoza hepatica

Steatoza hepatica (ficat gras) fara complicatii este reversibila, de aceea este necesara o cura de menajare a ficatului. In steatoza hepatica de cauza alimentara, este interzis consumul de grasimi animale, carne grasa, iar in alimentatie bonavului de stetaoza trebuie sa predomine legume, fructe, fibre, uleiuri presate la rece, peste, cereale integrale, orez brun, ceai verde, ciuperci, alimente cu vitamina C. In cazul de steatoza hepatica de natura alcoolica, renuntarea la alcool face parte din tratament si conduce la regresiunea rapida a bolii. Este necesara mentinerea greutatii corporale in limite normale, iar in cazul fumatorilor sa se renunt la fumat.

Poate fi foarte util si eficient consumul de produse naturiste specifice pentru hipercolesterolemie, trigliceride crescute, steatoza hepatica. Unele produse naturiste sunt de un real ajutor in diabet, obezitate, hepatita, ciroza.

Produse naturiste CaliVita recomandate in steatoza hepatica

Produsul Cholestone este foarte eficient ca tratament naturist in: hipercolesterolemie, trigliceride crescute, boli cardiovsculare, steatoza hepatica (ficat gras), litiaza biliara colesterolica. Se administreaza cate o tableta de Cholestone dimineata la pranz si seara timp de 2 luni.

liver aid tratament pentru steatoza hepaticaLiver Aid este recomandat ca tratament naturist complex in afectiuni hepatice acute si cronice: hepatita acuta, hepatita cronica, hepatita virala, convalescenta si sechele de hepatita virala, hepatita alcoolica, ciroza hepatica, ciroza alcoolica, insuficienta hepatica, cancer hepatic, steatoza hepatica (ficat gras), dischinezie biliara, litiaza biliara colesterolica, tulburare metabolica hepatica prin consum de alcool, abuz de medicamente sau intoxicatii cu metale grele. Se administreaza cate 1-2 tablete de Liver Aid dimineata, la pranz si seara timp de 2 luni.

Ocean 21 contine si Aloe vera ce actioneaza profilactic si terapeutic, prin actiunea sa de detoxifiere a organismului la toate nivelele, de intarire a sistemului imun (stimuleaza functionarea limfocitelor T, crescand capacitatea de aparare a organismului), de stimulare a regenerarii celulare, a digestiei, a circulatiei sanguine si limfatice in: hipercolesterolemie, steatoza hepatica (ficat gras), hepatita, ciroza, pancreatita, dischinezie biliara, ateroscleroza, hipertensiune arteriala, diabet etc. Se administreaza cate 2 linguri (aprox 30 ml) cu sirop Ocean 21 dimineata si seara timp de 2-3 luni.

Arginine Plus - Detoxifierea organismului este efectuata de catre ficat, daca insa acesta este afectat, toxinele se vor acumula in organism. Arginina reduce nivelul amoniacului din organism prin transformarea hepatica in uree, mai putin toxica si eliminata prin urina. Arginina folosita ca tratament naturist este un exceptional protector si regenerator hepatic si participa cu rezultate exceptionale in boli de ficat: hepatita virala, hepatita cronica, hepatita alcoolica, steatoza hepatica (ficat gras), ciroza hepatica, cancer hepatic. Se administreaza cate 1-2 tablete de Arginine Plus dimineata, la pranz si seara timp de 2 luni.

Detox Patch este un plasture cu aplicare corporala care contine anumite plante folosite in medicina orientala pe anumite zone ale corpului sau pe  talpa care ne ajuta in detoxifiere organismului. Se plica in fiecare noapte un plasture Detox Patch pe zona ficatului.

Aceste produse naturiste: Cholestone, Liver Aid, Ocean 21, Detox Patch si Arginine Plus de la CaliVita le puteti gasi si in magazinele online ce distribuie produse CaliVita sau in unele farmacii.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole