De foarte multi ani, oamenii de stiinta si cercetatorii au descoperit ca alaptatul la san este important pentru sanatatea copilului, dar acum, un nou studiu in domeniu a venit cu o informatia surprinzatoare: alaptatul face bine nu numai copilului ci si mamei.

In fapt, cercetatorii de Scoala de Medicina Pittsburg au raportat ca femeile trecute de menopauza care au alaptat in decursul vietii cel putin un copil, prezinta riscuri mult mai mici de aparitie a unui atac cerebral sau atac de cord si, in acelasi timp, sunt mult mai putin susceptibile la aparitia unei boli cardiovasculare. De altfel aceste descoperiri au fost publicate in 2009 si in revista "Obstetrics and Gynecology" o prestigioasa publicatie de specialitate.

Dupa ce au fost studiate 139.681 de femei aflate la menopauza, cercetatorii au descoperit ca femeile participante la studiu care au alaptat la san pentru cel putin o luna, aveau o presiune arteriala mai buna, un nivel mai scazut de colesterol si o rata de aparitie a diabetului mult mai scazuta decat la femeile care nu alaptasera.

alaptatul la sanPe de alta parte, femeile care, in total, au alaptat mai mult de un an, au avut o scadere a riscului de aparitie a afectiunilor de natura cardiovasculara de pana la 10%. Practic, cu cat o mama isi alapteaza copilul mai mult, cu atat este mai bine pentru amandoi.

Tensiunea arteriala crescuta, nivelul ridicat de colesterol in sange si diabetul sunt toate factori de risc in aparitia bolilor de inima si de sistem circulator, aceste boli fiind si principala cauza de deces in randul femeilor. In aceasta situatia, este foarte important pentru femei sa constientizeze ca sunt necesare anumite masuri de protejare a sanatatii, una dintre ele fiind si alaptatarea la san.

 

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole