Chiar daca o femeie  a facut o operatie estetica la nivelul sanilor pentru insertia unui implan mamar, pot alapta fara nici un fel de problema, considera medicii specialisti. Implantul mamar nu impiedica deloc hranirea la san a nou-nascutului. Glanda mamara ramane intacta in urma introducerii implantului de silicon. Sanul femeii este format mai multe straturi. Primul strat este pielea, al doilea strat este glanda mamara si tesutul adipos, iar cel de-al treilea strat este muschiul pectoral.

In cazul femeilor care nu au alaptat pana atunci, implantul de silicon se introduce sub muschiul pectoral, iar astfel implantul mamar nu afecteaza scurgerea laptelui. Singurul inconvenient este faptul ca implantul de silicon poate limita debitul de lapte ce iese, in rest nu exista nici un fel de problema care sa influenteze negativ alaptarea.

implantul cu silicon si alaptareaFemeile lauze trebuie sa evite sutienele obisnuite in perioada de alaptare si sa foloseasca sutienele speciale. "Sutienele din plastic irita mamelonul, ba mai mult, acestea pot provoca anumite infectii ale sanului, care pot fi transmise si nou-nascutului. Cele indicate pentru femeile care alapteaza se gasesc in magazinele specializate sau farmacii, al caror material este unul steril si neiritabil".

Lasarea sanilor in perioada de alaptare depinde de pozitia de alaptare. Alaptarea poate duce la lasarea sanilor, daca proaspata mamica nu are grija de sani sau daca nu foloseste pozitiile ideale pentru alaptat, sustin medicii. "Pentru evitarea lasarii sanilor, mamicile trebuie sa fie foarte atente la pozitiile in care ii pun pe cei mici sa suga laptele matern".

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole