Una dintre intrebarile adresate de proaspetele mamici este daca pot consuma usturoi in perioada alaptarii, si ce efecte poate avea usturoiul asupra mamicii si a bebelusului. O intrebare pe deplin justificata, mai ales ca componentele din ustoroi pot ajunge in laptele matern. Specialistii au trecut usturoiul pe o lista de alimente ce ar fi bine sa fie evitate in timpul alaptarii.

Se pare ca unele componente ale usturoiului pot trece prin organismul mamei in lapte astfel si influenteaza gustul laptelui matern, ceea ce  ar putea determina bebelusul sa respinga laptele, datorita gustului si mirosului pronuntat.

Daca consumi o masa in care usturoiul face este un ingredient, ar trebui sa stii ca bebelusul va fi influentat de ceea ce mananci.

Consumul de usturoi si alaptarea

Daca bebelusul nu refuza laptele datorita mirosului si gustului de usturoi, consumul de usturoi in dieta zilnica nu pare sa puna in pericol alaptarea bebelusilor, desi daca ustoriul este consumat in cantitati mari pot sa provoaca refuzul bebelusului de a consuma lapte matern. Acest fenomen se intampla si in cazul in care printre ingredientele mesei tale se gasesc alimente picante sau cu alt gust pregnant.

Desi usturoiul este un aliment natural, cu multiple efecte terapeutice, acesta poate avea si unele efecte secundare. Pentru majoritatea insa acestea nu sunt deranjate. Cele mai frecvente efecte secundare sunt:

- Arsurile gastrice

- Indigstia

- Iritatia gurii

- Balonare

- Vomitare

- Diaree

Recomandarea noastra este ca in perioada alaptarii, sa introduci treptat usturoiul in alimentatie (doar daca simti nevoia), sa urmaresti reactiile bebelusului si sa nu exagerezi cu unele alimente. Este bine sa nu experimentezi feluri noi de mancare, sa nu introduci ingrediente noim pentru a nu risca aparitia unei alergii.  Retine ca prin laptele matern bebelusul tau isi procura toate substantele nutritive atat de necesare in dezvoltarea sa, si laptele matern este fabricat din ceea ce mananci tu.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole