Cateva secrete pentru alaptarea sugarului
Alaptarea constituie o cale minunata de a realiza o legatura între mama si copil,...
Este extrem de important să începeţi alăptarea cât mai curând şi să evitaţi să oferiţi bebeluşului suzete, mai ales în primele luni, deoarece acestea îl pot face pe micuţ să nu apuce sfârcul cum trebuie şi implicit să nu se hrănească corespunzător, acest comportament rezultând în sfârcuri crăpate, inflamaţii ale sânilor şi crearea de depozite de lapte.
În ceea ce priveşte programul de alăptare, este indicat să nu vă setaţi un program fix de alăptare ci sa il hrăniţi pe bebeluş atunci când îi este foame. Abia după prima lună îţi poţi crea un program estimativ, constând în hrănirea bebeluşului de cinci-şase ori pe zi, la un interval de trei-patru ore, cu o pauză în timpul nopţii de şase-opt ore.
Nu este indicat să îl treziţi pe micuţ din somn pentru a-l hrăni şi nici să îi amânaţi masa atunci când îi este foame. Trebuie să încercaţi să fiţi cât mai flexibili în stabilirea programului bebeluşului.
Durata unei sesiuni de alăptare diferă de la bebeluş la bebeluş, de la mamă la mama, în funcţie de vârsta mamei şi a bebeluşului şi chiar poate să difere de la o hrănire la alta. În mod ideal o masă trebuie să dureze până în momentul în care bebeluşul da drumul sanului în mod spontan. Unii bebeluşi se hrănesc la o masă dintr-un singur san în timp ce alţii au nevoie să sugă la ambii sâni. Cu toate acestea este indicat să vă goliţi fiecare san în parte, pe rând, pentru a evita acumularea de lapte şi inflamarea sânilor.
Alăptarea nou născuţilor nu necesită suplimentarea hranei acestora cu alte fluide în afară de cele obţinute din laptele matern, motiv pentru care nu este nici necesar nici indicat să îi daţi apă sau suplimente bebeluşului fără a vă consulta cu un pediatru în prealabil.
continuarea: http://diversificarealabebelusi.ro/diversificarea-la-bebelusi