Datorita faptului ca destul de multe femei consuma suc de noni pentru proprietatile sale deosebite, o data ce au ramas insarcinate si apoi dupa nastere se intreaba daca sucul de Noni se poate consuma si in timpul alaptarii. Beneficiile sale renumite pentru vitalitatea si functionarea organismului, ar putea fi utile si femeilor care au nascut de curand, si care ar dori sa alapteze bebelusul la san?

Datorita faptului ca pe recipientul in care vine sucul de noni nu sunt trecute informatii referitor la acest subiect, femeile care alapteaza nu stiu ce sa creada, nu au idee daca acesta consumul de stimuleza sau inhiba lactatia, daca schimba gustul laptelui matern, cunoscand ca gustul sucului de noni nu este chiar placut.

Am facut un mic studiu pe internet si mai jos am facut un mic rezumat al utilizarii fructului si sucului de noni in conceptie, sarcina si alaptare.

Alaptarea si sucul de Noni

Printre beneficiile fructelor de noni avem cresterea vitalitatii, stimularea sistemul imunitar, reducerea durerii si refacerea echilibrului hormonal si metabolic, inclusiv createrea parului.

In Tahiti, unde sucul de Noni este consumat in mod traditional, medicina populara il utilizeaza inclusiv pentru subiecte ce tin de fertilitate, sarcina si maternitate.

Frunzele si fructele de noni sunt utilizate in traditiile locale pentru a induce menstruatia si pentru efectul lor abortiv, la doze probabil suficient de puternice si in combinatie cu alte plante. Ca o masura de precautie, femeile insarcinate sunt sfatuite sa evite a consum in exces suc de noni in timpul sarcinii, mai ales in primele 3 luni de sarcina.

Este indicat a se consuma pe timpul sarcinii si alaptarii doar Noni Organic, acesta esti sigura ca este 100% natural si ca nu au fost folosite chimicale nici macar in timpul cultivarii plantei.

Noni si infertilitatea

sucul de noni in alaptareDaca sunt cupluri ce au probleme de fertilitate, se pare dupa o cura cu suc de noni unele femei au ramas insarcinate. Cura de noni este eficienta in problemele de infertilitate dar in cazurile in care infertilitatea are legatura cu unele deficiente sau disfunctii organice pa care pot sa le echilibreze componentele din noni. Cum cauzele de infertilitate pot fi atat la barabti cat si la femei, ambii parteneri ar trebui sa incerce o cura cu suc de noni.

Pentru aceleasi virtuti ale fructului de noni, femeile din polinezia consuma suc de noni pentru a putea sa isi recapete puterea dupa nastere si in timpul alaptarii.

Sucul de noni pentru bebelusi

Pana acum nu am gasit informatii suficiente referitoare la beneficiile consumului sucului de noni asupra bebelusilor, dar pentru mama ce alapteaza, consumul de suc de noni organic ar fi putea fi un sprijin.

In raportul scris de Dr. Neil Solomon “Noni, fructul tropical cu 101 de proprietati medicinale“, acesta  ne asigura de faptul ca, “Noni poate fi consumat de catre femeile gravide si  femeile care alapteaza“.

Unele persoane au ceva temeri cu privire la posibilele complicatii hepatice date de consumul de noni. Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara (EFSA) care a studiat in mod specific problema a raspuns la intrebarile refertoare la acest subiect,  si a concluzionat ca nu exista o relatie de cauza – efect intre Noni si hepatita acuta.

Din cele mai cunoscute sucuri de Noni de la noi din tara este cel comercializat de Calivita.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole