Un studiu recent a examinat gradul de legătură dintre o valoare puternică atribuită alăptării şi durata alăptării exclusive cel puţin 3-6 luni printre femeile care au raportat intenţia de a alăpta dinainte de naştere. Valorizarea beneficiilor alăptării încă din timpul sarcinii este un puternic predictor independent pentru durata actuală a alăptării.

O minoritate de femei care au atribuit o valoare mare alăptării exclusive sunt capabile de a alăpta exclusiv cel puţin 3 luni chiar şi printre femeile care îşi declară inainte de nastere intenţia de a alăpta. Educaţia prenatală şi sprijinul mediului pentru alăptare extins şi postnatal pot promova o durată mai mare a alăptării exclusive.

Datele studiului au fost extrase din Infant Feeding Practices Study II, un chestionar longitudinal care a urmărit diade mamă-copil din sarcină şi până la vârsta de 1 an. Analiza a examinat gradul de valorizare a alăptării exclusive şi dacă aceasta a prezis durata alăptării exclusive.

alaptarea exclusiva

Din 1799 femei care au intenţionat dinainte de naştere să alăpteze exclusiv în primele săptămâni după naştere 34 şi 9% au alăptat exclusiv cel puţin 3, respectiv 6 luni. 36% din femei au atribuit o importanţă mare alăptării exclusive şi doar 46% din ele au reuşit să alăpteze exclusiv 3 luni. Femeile care au atribuit o mare importanţă alăptării exclusive au avut şanse de 2 ori mai mari să alăpteze exclusiv până la 3 luni (risc relativ ajutat 2,29) şi până la 6 luni (risc relativ ajutat 2,49) comparativ cu cele care nu au valorizat puternic alăptarea exclusivă.

International Breastfeeding Journal; Aprilie 2016
Sursa: https://articles.m3medical.com/articles/6628718

traducere realizata de BABY CARE SIBIU

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole