Alimentatia de tip vegetarian a inceput sa capete o amploare din ce in ce mai mare, iar acest regim alimentar vegetarian este recomandat si bebelusilor. Multi parinti isi pun diverse intrebari referitor la alimentatia vegetariana si cat de utila si de benefica este aceasta pentru dezvoltarea copilului.

Regimul vegetarian este bun pentru cresterea copilului?

Din ce in ce mai multi specialisti, in lumina ultimelor studii, spun ca "da, se poate" si bebelusii pot creste foarte armonios si sanatos si fara sa consume deloc carne, care este considerata o sursa importanta de proteine. Este totusi esential este ca, in acest regim, sa se acorde atentie compozitiei meselor bebelusului (ca de altfel si la regimul cu carne). Acest tip de regim nu este daunator, atata vreme cat cantitati suficiente de fier si proteine sunt luate din alte surse.

bebelus vegetarianEste necesara carnea in alimentatia bebelusului?

Cel mai des intalnit regim vegetarian este cel lacto-vegetarian, acest regim contine si produse provenite de la animale, cum ar fi laptele, produsele lactate, ouale, icrele de peste, dar exclude complet carnea. Acest tip de regim vegetarian a inceput sa fie intalnit destul de des si la bebelusi. O parte dintre nutritionistii renumiti (sunt cunoscuti pentru asta nutritionistii vedetelor ) au ajuns la concluzia ca un regim lacto-vegetarian este mult mai sanatos si poate asigura absolut toti nutrientii necesari pentru dezvoltatrea perfect armonioasa a bebelusului. Astfel in acest sens au aparut multe carti cu diete concrete de alimentatie lacto-vegetariana, cat mai eficiente. Si producatorii de alimente au sesizat acest aspect si supermarketurile sunt deja aprovizionate cu produse specifice vegetarienilor printre care si soia, iar restaurantele au inclus in meniul lor si meniuri pentru vegetarieni.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole