Alimentatia corecta in cursul sarcinii si alaptarii
In cursul sarcinii si alaptarii organismul femeii trece printr-o serie de...
Pentru a fi echilibrate, mesele nu trebuie sa devina monotone! Glucide, lipide sau proteine, invata sa te joci cu echivalente si sa variezi compozitia meniurilor, fara a face greseli!
Respectand in acelasi timp aporturile nutritionale ale fiecarei familii de alimente, puteti sa combinati la infinit alimentele, si sa descoperiti in fiecare zi alt meniu. Important este sa stiti sa folositi urmatoarele echivalari!
Pentru carbohidrati, amidonul este cel mai important (38 la 40 g) si, prin urmare caloriile (180 pana la 200 kcal), in:
Pentru lipide, sursele variaza intre grasimile animale si cele vegetale pentru a echilibra aportul de acizi grasi saturati, acizi grasi polinesaturati si colesterol. Atentie la unt si margarina, deoarece sunt bogate in calorii datorita continutului mare de grasimi, dar de o natura diferita.
Feriti-va de grasimile "ascunse" din carne procesata, produse de patiserie congelate, mese congelate, unele deserturi facute cu crema ...
Pentru proteine, carnea este echivalenta cu pestele si ouale. Produsele lactate pot oferi, de asemenea, aporturi de proteine indispensabile. Exista atat de multe proteine (18-20 g), in: