Vitamina D are un rol important in dezvoltarea si mentinerea sanatatii oaselor si a dintilor, ajutand la o asbsorbtie eficienta a calciului. In plus, rolul Vitaminei D se extinde si asupra sistemului imunitar, contribuind la lupta impotriva infectiilor si a bolilor respiratorii.

Vitamina D este de fapt un hormon produs in mod natural de organismul nostru, prin expunerea la soare. In plus, unele alimente bogate in vitamina D ar trebui sa faca parte din dieta noastra saptamanala: peste gras, ficat de vitel, galbenus de ou, diverse tipuri de branza.

Atunci de ce se recomanda administrarea de suplimente, in special in cazul bebelusilor si copiilor. De ce nu putem sa ne rezumam la aceste surse naturale? Unul din motive este ca nu ii putem expune suficient de mult la soare pe cei mici, fara protectie UV, care impiedica sinteza vitaminei D de catre piele. Riscul aparitiei bolilor grave de piele este mai mare decat beneficiul pe care il au copiii prin expunerea la soare.

Un alt motiv este ca in primii ani de viata, dieta copilului poate fi mai putin completa, acestia refuzand unele din alimentele ce o contin, in special pestele gras si vicatul de vitel.

In primul an de viata, copilul primeste mare parte din nutrienti prin alaptare, insa vitamina D nu se regaseste intr-o cantitate suficienta in laptele matern pentru a acoperi necesitatea acestuia. De aceea este recomandat ca in primul an, atat in perioada alaptarii cat si in perioada diversificarii copilul sa primeasca 400 UI de Vitamina D, sub forma de picaturi.

Dupa varsta de 1 an, atunci cand alimentatia solida acopera o mare parte din mesele zilnice ale copilului, doza necesara de vitamina D poate fi acoperita printr-o dieta bogata in vitamina D, cu produse imbogatite cu aceasta vitamina: formule de lapte, iaurturi si cereale pentru copii.

milupa milumil junior 1

Milumil Junior 1+ contine PreciNutri, un amestec de nutrienti adaptat varstei copilului de un an. Cantitatea de vitamina D asigura aportul optim pentru necesitatile specifice varstei copilului, prin doua portii zilnice a cate 250 ml. In plus, contine calciu, partenerul vitaminei D in dezvoltarea oaselor, fier si Omega 3 care contribuie la dezvoltarea normala a creierului si prebiotice pentru o flora intestinala sanatoasa, ca parte a unui sistem digestiv sanatos.

In primii 3 ani de viata, copilul va cunoaste o perioada de crestere si dezvoltare asa cum nu va mai intalni niciodata pe parcursul vietii lui. Dezvoltarea oaselor are nevoie de sutinere, prin aport optim de calciu si vitamina D. De aceea, laptele continua sa reprezinte unul dintre alimentele esentiale in alimentatia lui.

In plus, incepand cu varsta de 1 an, copilul devine mai activ, va face primii pasi si isi vadezvolta dexteritatea. Toate acestea au nevoie de energie, oase puternice si o dezvoltare sanatoasa generala. Este important ca alimentatia copilului sa fie completa si echilibrata, asigurandu-i resursele nutritionale de care are nevoie. http://bs.serving-sys.com/BurstingPipe/adServer.bs?cn=tf&c=19&mc=imp&pli=14854072&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole