Grupuri de suport organizate de specialistii ALIAT pentru partenerii de viata/parintii consumatorilor de alcool
„Asta e doar povestea, povestea dependenţei, depinzi de întâmplări, depinzi de...
Alimentatia noastra pe timpul iernii ne ajuta sa combatem umiditatea si frigul, dar, de asemenea, oboseala si depresia. Ar trebui sa mancam mai mult cand este frig? Care sunt alimentele pe care ar trebui sa le evitam si ce alimente ar trebui sa consumam in aceasta perioada? Putem sa bem un pahar de alcool pentru a ne revigora?
Frigul nu trebuie sa fie o scuza pentru foamea noastra. De fapt, confortul nostru de viata (incalzirea, transportul) nu necesita sa mancam mai mult atunci cand este foarte frig. In schimb, dorintele noastre difera in timpul iernii. Noi aspiram la mai multe mese copioase si care sa fie calde pe aragaz.
Ceea ce este necesar, este o dieta echilibrata si pentru asta trebuie sa lasam inca loc suficient pentru legumele fierte sau nefierte, inclusiv, supe si salate. Nu uitati de fructe, cum ar fi compoturile sau fructele uscate, acestea fiind excelente pentru vitaminele, fibrele si energia lor. Produsele lactate, de asemenea, trebuie sa fie bine proportionate. Amintiti-va ca o portie de branza pe masa in fiecare zi este suficienta. Trebuie sa luati in considerare acest lucru atunci cand pregatitit orice preparat care contine deja branza. In mod similar, o portie pe zi de carne, peste, sunca sau oua este suficienta, chiar si in timpul iernii. Desigur, de-a lungul anului, grasimile industriale ascunse sunt consumate cu moderatie (unt, smantana) si in special grasimile ascunse (produse de patiserie, prajituri, fursecuri).
Desigur, un vin fiert, lichior tare (lichiorul este eficiente pentru a ridica temperatura corpului rapid) sunt permise. In schimb, consumul de alcool are dezavantajul de a obosi corpul. Cu alte cuvinte, impulsul pe care vi-l da alcoolul va fi de scurta durata. Aceasta tehnica nu este recomandata. Mai bine incercati bauturi calde: ceai, cafea, lapte cald.