Stim cu totii ca sucurile naturale de fructe ne ajuta sa ramanem sanatosi, insa in cazul femeilor insarcinate situatia este putin mai complicata. Sucurile sunt de fapt lichidele naturale continute de fructele si legumele ce sunt stoarse mecanic sau lasate la macerat fara a fi folosita nici caldura si nici solventii. Sucurile se regasesc in forma lichida, proaspat stoarsa, concentrata sau inghetata.

Sucul de prune este foarte nutritiv si poate ajuta la ameliorarea constipatiei, o simptoma comuna pe perioada sarcinii. Totusi nu se mai recomanda consumul acestui tip de suc in apropierea datei nasterii.

Sucul de spanac cu siguranta nu are un gust prea bun si pe deasupra mai contine si nitrati, insa se poate consuma in cantitati mici pe perioada sarcinii deoarece contine foarte multe vitamine si fier. De asemenea sucul de spanac contine si o cantitate insemnata de acid folic care ajuta la protejarea copilului de defectele de tub neural si Spina Bifidia.

Alte sucuri de fructe care pot oferi cantitati de acid folic si vitamine sunt cele de afine si lamaie.

In alta ordine de idei, sucurile de legume recomandate pentru femeile gravide sunt cele de castraveti, varza chinezeasca, ridichi, brocolli, laptuci si morcovi.

In orice caz, ca si femeie insarcinata este bine sa te limitezi la sucurile proaspete si sa le eviti sucurile artificiale. De asemenea toate sucurile consumate trebuie sa fie pasteurizate. Daca sucul nu este pasteurizat, sau daca il cumperi proaspat stors, atunci inseamna ca acesta nu a fost incalzit suficient pentru a distruge bacteriile din el, consumul unui astfel de suc putand duce la o toxiinfectie alimentara cu efecte negative atat asupra ta cat si a copilului tau.

sucurile de fructe

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole