Dar cel mai mult ii placea sa se joace cu verisorii lui, Blanita-Mladita si Botic-Mic.

Pana la venirea verii, Bambi invatase multe lucruri de la mama lui: despre flori, despre fluturi, despre lacuste... In plus, avea deja destui prieteni: iepurasul, soricelul, cintezoiul si veverita. Dar de cum a sosit toamna, au inceput si ploile. Si asa intr-o zi, pe cand se juca impreuna cu prietenii sai, Bambi s-a ratacit. Dar Regele padurii, Marele Cerb, l-a gasit si l-a dus inapoi la mama lui.

Iarna, o alta primejdie s-a abatut peste linistea padurii: erau vanatorii! Ei au sosit pe intinderea alba si au omorat, fara mila, multe animale. Chiar pe mamica lui Bambi au lovit-o cu un glont. La sfarsitul iernii, Bambi se facuse deja mare, dar adesea i se facea dor de mamica lui. Regele padurii, tatal lui Bambi, il invata cu grija sa recunoasca mirosurile, ierburile si toate zgomotele din padure.

Intr-o zi, Bambi a simtit deodata in sold o durere ascutita: il ranise glontul unui vanator. A reusit sa fuga cu greu si s-a dus la tatal lui, Regele padurii. Acesta l-a adapostit si l-a ajutat cu blandete sa se vindece. Cand s-a intors inapoi in padure, toate animalele s-au bucurat sa il vada din nou printre ele.

Mai tarziu, Bambi a fost ales sa fie Regele Padurii. Acum venise acum randul lui sa aiba grija de Blanita-Mladita si de celelalte animale din padure.

din categoria: Povesti pentru gradinita

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole