- Celui mai agil prinzator de soareci, spuse morarul dandu-i motanului o cheie, ii las continutul dulapului meu... (motanul deschise dulapul)... colectia mea de o suta de perechi de cizme facute pentru pisici!

Intr-adevar,in dulap erau tot soiul de incaltaminte - pantofi sport, pantofi pentru petreceri, cizme pentru plimbari si chiar o pereche de papuci pufosi din blana de iepure. Motanul era uluit, dar cum era o pisica extrem de politicoasa, a spus:

- Aa, multumesc mult, Tata. 

La scurt timp dupa aceea, morarul a murit si fiul lui l-a gonit pe motan din moara. Ramas fara casa si sarac,motanul a decis sa profite de talentul sau. Si-a pus o pereche de cizme din dotare si a inpachetat restul pantofilor intr-un sac imens. Apoi a parasit moara ca sa-si caute norocul. S-a bucurat ca si-a pus cizmele inalte pentru ca trebuia sa treaca peste o mlastina adanca si urat mirositoare. Pisicile nu suporta sa se ude! In mijlocul mlastinii era un castel in paragina in care traia un capcaun bogat, dar rau si prost.

 - Voi infrange capcaunul cel rau, si-a spus motanul. Apoi voi pretinde averea lui pentru mine. Si o voi face cu ajutorul noii mele colectii de pantofi pentru pisici! Asadar viteazul motan si-a pus cizmele cu varf de otel si s-a aratat in fata usii castelului capcaunului.

 Motanul a lovit usa de doua ori. POC! POC! 

- Cine e? a urlat capcaunul dinauntru, cine indraznestesa imi bata la usa? Usa s-a deschis brusc si in fata motanului a aparut cel mai urat, patat, urat mirositor capcaun pe care il vazuse vreodata! (era de fapt primul pe care il vazuse.)

motanul cu 100 perechi de cizmeCapcaunul cel rau avea puterea de a se transforma in orice animal. A dovedit-o transformandu-se intr-un leu feroce. A ragit atat de tare incat mustatile motanului s-au rasucit pe loc. Apoi leul s-a napustit asupra lui. Motanul a sarit din loc. Si-a pus o pereche de ghete de baschet si a inceput sa sara atat de sus incat labele leului nu reuseau sa-l atinga.

 - RAAAAAA! a ragit leul inainte de a se transforma la loc in capcaun. Te crezi destept motanule, in ghete de baschet? a urlat capcaunul. Ia vezi cum te descurci in fata unui taur! 

Apoi, s-a transformat intr-un taur imens si fioros care l-a atacat imediat pe motan. Inca o data, motanul si-a schimbat repede pantofii si de data aceasta a ales niste pantofi de alergare. Indiferent cat de tare alerga taurul, nu putea tine pasul cu motanul si s-a oprit sa isi traga sufletul. Capcaunul a avut alta idee. Pielea i-a devenit verde inchis, a devenit aspra si plina de galme. Falcile s-au deschis larg si au plesnit. Acum devenise un crocodil fioros! 

Motanul a ras de planul slab al capcaunului si exact cand acesta s-a repezit la picioarele lui, motanul a sarit intr-o pereche de bocanci armati. CLANG! Dintii crocodilului s-au spart cand au muscat din metal. 

- Pe toti soarecii, a mormait capcaunul stirb, apoi s-a suparat foarte, foarte rau si s-a transformat intr-un sarpe veninos. Sarpele a sasait s-a repezit la motan. 

Motanul a cautat prin pantofii sai-bocanci, papuci, adidasi de fotbal ce putea folosi de data asta? Apoi le-a zarit:o pereche de patine! A alunecat pe trupul sarpelui, despicandu-l in doua! Inteligent, nu? 

Si asa, motanul a trait fericit pana la adanci batraneti in castelul capcaunului invins, inconjutat de minunata lui incaltaminte! Ura! 

Sursa: clopotel.ro

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole