In primele zile de dupa nastere cand venim acasa cu bebelusul, inca nu stim foarte bine ce trebuie sa facem si ce nu, nu stim cum sa ne comportam cu musafirii si cat de mult sa le permitem sa se apropie de bebelus, nu stim ce fel sa alaptam bebelusul, nu stim ce temperatura trebuie sa fie in camera si multe altele, de aceea am scris mai jos un set de 10 reguli care ar putea sa va fie utile.

1. Este recomandat ca nou nascutul sa fie pus in patutul sau, culcat pe o parte, cu un prosop rasucit sau o pernuta la spate, pentru a nu se rasuci cu fata in sus sau in jos si sa se innece.

2. In camera copilului nou nascut temperatura optima este de 22-23 grade celsius, iar cand ii facem baita temperature optima de aproximativ 24-25 grade.

3. Camera nou nascutului se aeriseste regulat, si cat timp se deschide geamul bebelusul este dus in alta incapere, pentru a nu raci.

cand aducem bebelusul acasa

4. Toate hainele bebelusului vor fi spalate bine si clatite, este recomandat sa se foloseasca doar detergenti nealergenici, si hainutele se spala chiar daca sunt noi. Nu se vor utilize balsamul de rufe sau clorul la spalarea hainutelor sau asternuturilor, exceptie facand produsele speciale pentru bebelusi.

5. In primele zile de viata a bebelusului este bine a se evita musafirii in casa, si daca nu se poate, a se evita macar primirea acestora in camera copilului, nu este recomandat ca nou nascutul sa stea mai mult de 5 minute cu strainiii deoarece acesta inca nu are un sistem imunitar bine pus la punct.

6. A se evita sarutarea nou nascutului pe fata, manute sau picioare, deoarce au pielea foarte sensibila si se pot irita usor.

7. Alaptarea se va face la un interval de 2-4 ore, dupa spalarea mamelonului si aureolei mamare cu apa, alaptarea se face in functie de necesitatile copilului, fiecare copil are propriul ritm. Se recomanda a se pune nou nascutul sa suga de fiecare data din ambiii sani. Dupa alaptat, bebelusul se bate usor pe spate pentru a elimina aerul inghitit in timpul suptului.

8. Este recomandat ca pana la varsta de 2 luni, in alimentatia copilului sa nu se introduca si alte alimente in afara de lapte si ceai. Biberoanele se sterilizeaza periodic inclusive tetina.

9. Ceaiul si laptele se pastreaza la frigider maxim 24 de ore, si ce ramane nefolosit se arunca. Inainte de a se da sa bea bebelusului ceai sau lapte (in caz de nu este alaptat la san) se incalzeste, preferabil direct in biberon.

10. In caz ca alapteaza este interzis mamei sa-si autoadministreze medicamente fara a consulta medicul.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole