Colicile sugarului. Cum apar colicile?
Atunci cand esti gravida auzi numai lucruri bune, povesti frumoase si felicitari de la...
Alaptarea constituie o cale minunata de a realiza o legatura între mama si copil, iar laptele matern este alimentul cel mai indicat pentru hranirea bebelusului. Laptele contine toti nutrientii necesari pentru dezvoltarea armonioasa a copilului.
Iata câteva sfaturi pentru a realiza o alaptare fara probleme.
Încearca sa eviti biberonul si obisnuieste copilul cu alaptatul la sân în primele 3, 4 saptamâni. Nu da copilului suzeta pâna nu i s-a format un reflex puternic pentru supt.
Daca ai dureri de sâni în timpul suptului, cere ajutorul unei moase, sau a unei asistente medicale.
Asigura-te ca bebelusul are gura larg deschisa înainte de a-l atinge de sân si el ar trebui sa se agate de mamelon astfel încât cel putin pe o raza de 2 cm areola sa se afle în gura lui. Lasa bebelusul la acelasi sân atâta timp cât el suge efectiv.
Hraneste-l la un sân pâna pare sa-si piarda interesul, apoi ofera-i celalalt sân. La urmatoarea masa începe cu sânul cu care ai terminat alaptarea anterioara.
Masajul mameloanelor pentru a le întari nu are nici un efect, chiar poate pricinui neplaceri. Nu folosi sapun pentru spalarea mameloanelor, deoarece acesta le usuca.
Pentru a grabi vindecarea stoarce putin lapte si unge-le cu el. Laptele care ramâne în sân la sfârsitul alaptarii este foarte bogat în agenti lubrifianti si contine un antibiotic natural.
Fumatul diminueaza productia de lapte si cantitatea de vitamina C, pe care o transmiti bebelusului. Fumând exact înaintea alaptatului poti întârzia coborârea laptelui, iar acesta va avea un miros puternic de nicotina.