Colicile abdominale
Cateodata mamele nu pot intelege plansul copilului si ajung sa fie obosite...
Atunci cand esti gravida auzi numai lucruri bune, povesti frumoase si felicitari de la majoritatea persoanelor. Este perioada in care incepi sa cauti cat mai multe informatii despre sarcina, scutece, alaptare si cate si mai cate.
Dupa nastere, odata ajunsa acasa cu bebelusul, parca iti este frica sa nu faci ceva gresit si de la primul scancet il iei in brate imediat.
Stai in permanenta stresata, programul de alaptat “la cerere” isi face simtita prezenta si imediat se instaleaza si oboseala. Cu siguranta stii totul despre colici, esti informata, dar atunci cand te confrunti efectiv cu episoadele repetate de plans excesiv si incontrolabil ale bebelusului tau, care dureaza cel putin 3 ore pe zi, pentru cel putin 3 zile pe saptamana, nu stii ce sa faci si fugi la doctor.
De obicei colicile apar in primele cateva saptamani de viata si dureaza pana la varsta de trei-patru luni.
Colicile sunt „frontiera de sus” a spectrului larg din plansul normal al unui sugar, care se dezvolta normal. Cercetarile clinice confirma ca sugarii cu colici sunt sanatosi, sugari „ normali”. In mai putin de 3% din cazuri, cauza COLICILOR este o boala organica.
Caracteristic colicilor este plansul puternic si de durata, insotit de un tipat specific. Orele de plans se manifesta cu precadere dupa-amiaza tarziu si seara. Episoadele apar spontan, fara nici o legatura cu mediul inconjurator, sunt prelungite si sugarul nu poate fi linistit. Caracteristic acestor episoade sunt pozitiile de contractare, crampele, inrosirea fetei, balonarea abdomenului din cauza acumularii de gaze, grimasele de durere si eliberarea de gaze.
La nastere, sistemul digestiv al copilului nu este complet dezvoltat si nu poate produce destula enzima lactaza, necesara digerarii laptelui matern sau formula. Secretia unei cantitati insuficiente de lactaza in intestinul subtire, duce la incapacitatea organismului de a absorbi integral lactoza din laptele consumat. Prin urmare, lactoza incomplet digerata ajunge in intestinul gros. Acolo este supusa atacului bacterian, rezultand gaze cum sunt acidul lactic si hidrogenul, care pot produce temporar un disconfort digestiv sever (balonare, gaze) cu durere, deci colici.
Mai multe studii clinice au dovedit faptul ca exista o legatura directa intre deficitul temporar de lactaza si colicile sugarilor.
Cum poti reduce orele de plans ale bebelusului tau?
Folosind Colief, picaturi cu enzima lactaza, inca de la prima masa a bebelusului tau, orele de plans sunt reduse considerabil. Colief este o realizare stiintifica importanta in lupta cu colicile cauzate de deficienta temporara de lactaza, previne formarea de gaze, nu are efecte secundare si contine numai ingrediente naturale.
Picaturile de Colief® se pun in laptele sugarului inainte de a fi baut, facandu-l mai usor digerabil. La alaptare se pun 4 picaturi intr-o lingurita cu lapte muls manual sau cu pompa, care se dau copilului cu lingurita si se continua alaptarea. In cazul formulelor de lapte, pentru maxima eficienta se asteapta ½ ora dupa ce laptele a fost tratat cu Colief®.