Desi copilul tau creste in interior, il poti ajuta sa creasca. Copiii nenascuti raspund la stimulii externi. Bebelusii iubesc aceasta stimulare si ii ajuta la dezvoltarea creierului. Toate invatarea incepe printr-o forma de stimulare.

Metode de stimulare a inteligenta fatului

  1. Poate ca Cel mai bun lucru pentru dezvoltarea copilului este un aport abundent de oxigen. Daca practicati o forma de gimnastica usoara in fiecare zi, va asigurati ca atat voi cat si copilul sunteti sanatosi. Exercitiile fizice in timpul sarcinii sunt excelente pentru sanatatea voastra. Ar trebui sa fiti constiente de faptul ca centrul de greutate este diferit si puteti avea probleme de echilibru. Nu riscati sa suferiti o cadere. Ligamentele sunt mai flexibile pentru a participa la exercitii de torsiune sau de rotatie. Inotul este un exercitiu foarte bun pentru femeile gravide, deoarece ofera suport pentru ligamente si muschii.

  2. Evitati cat de mult puteti stresul. Doar pentru ca totul va merge prost nu inseamna ca aveti nevoie sa va enervati. Retrageti-va un moment, respirati profund si lasati pe altcineva sa se ocupe. In loc sa insistati, relaxati-va, discutati cu bebe din burtica si mergeti la o plimbare sau intindeti-va pentru o vreme. Lasati pe altcineva si nu va faceti griji.

  3. Anumiti psihologi considera ca dezvoltarea bebelusul din burtica este influentata de gandurile si sentimentele mamei, din acest motiv ar trebui sa va straduiti sa aveti ganduri si trairi fericite, relaxate, fiindca cest lucru este benefic pentru dezvoltarea copilului vostru. Cu siguranta nu il poate rani sau sa ii faca rau.

  4. cum stimulezi inteligenta copiluluiAr trebui sa va obisnuiti sa vorbiti cu copilul si sa ii cantati. Cand se va naste, se va simti mangaiat de sunetul vocii voastre. Inainte sa se nasca, el poate auzi sunete si sa raspunda. Nu schimbati rutina sau sunetele din jurul vostru dupa ce se va naste, deoarece el este obisnuit sa auda zgomotele normale din mediul vostru.

  5. Bebelusul vostru reactioneaza, de asemenea, la lumina. Daca va intindeti la soare pentru un timp, copilul va raspunde la lumina si caldura. Stimulul poate ajuta la dezvoltarea creierului si voi va puteti odihni la soare. Nu stati prea mult, deoarece puteti suferi o arsura, un pic de expunere este buna, dar multa nu.

  6. Un lucru pe care il puteti face pentru ca cel mic sa simta ca il iubiti este sa va faceti un masaj sau sa mangaiati usor burta. Nu fiti brutala. Mangaierile trebuie sa fie dulci, iar un pic ulei usor parfumat sau o crema hidratanta, sunt cele mai bune. Puteti sa faceti acest lucru de cateva ori in fiecare zi. Acesta este un mod excelent de a va stimula copilul sa se relaxeze. Puteti sa va rugati si partenerul sa se implice.

Gandurile fericite, exercitiile usoare de masaj sunt moduri excelente de a ajuta la dezvoltarea bebelusului vostru. Ele dau copilului toate stimularea necesare si va ajuta sa maximizati dezvoltarea sa. Poate ca nu va fi un geniu, dar cel putin ati facut tot posibilul ca sa-i oferiti un start bun.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole