Pentru sugar este foarte important sa schimbe decorul, sa intre in contact cu lumea exterioara, si sa fie supus diferitilor stimuli pentru o dezvoltare sanatoasa si armonioasa. Bebelusul poate fi scos afara inca din primele zile, cu exceptia acelor perioade cu temperaturi extreme.

Aerul curat si plimbarea il vitalizeaza, ii deschid pofta de mancare si il ajuta sa-si dezvolte mecanismele naturale de aparare si sa se adapteze schimbarilor climatice.

Pentru bebelusii nascuti prematur sau pentru cei care au avut dificultati respiratorii dupa nastere este bine sa se evite, in primele trei luni, locurile cu multa lume.

Plimbarea este benefica in orice anotimp , doar ca trebuie sa ne adaptam anotimpului. Astfel, in lunile de vara, expunerea sugarului la soare trebuie facuta pentru scurt timp si obligatoriu cu capul acoperit. Soarele ajuta la formarea vitaminei D – vitamina ce nu se poate gasi in alimentatia curenta. Trebuie evitate orele in care rediatiile ultra-violete sunt foarte puternice (intre orele 10 si 16 – chiar 17 in unele zile toride de vara). Pentru a sta mai mult timp afara trebuie cautat un loc umbros pentru a evita insolatiile si arsurile (pielea bebelusului este foarte fina si subtire iar prin expunerea excesiva la soare se deterioreaza structura pielii)

Trebuie evitata iesirea cu bebelusul in spatii inchise si supra aglomerate (gen hipermarketuri, piete, concerte, etc )

Cum sa ne facem plimbarea mai usoara ?

O solutie practica pentru deplasarea sugarului in primele trei luni de viata este folosirea marsupiului. Acesta permite o libertate de miscare mai mare, este mai usor de folosit si comod pentru sugar, pe care il multumeste in mod special contactul direct cu mama sau cu tatal, in timp ce miscarea il linisteste.

Pentru plimbari mai lungi este bine sa se foloseasca un carucior de calitate , cu spatele tare, pentru ca bebelusul sa poata sa stea si pe burtica, in pozitia lui preferata.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole