Bebelusii au si ei nevoie sa iasa afara la plimbare, sa ia aer curat, sau pentru ca noi trebuie sa plecam de acasa si nu pot fi lasati singuri in casa. Si cum bebe este prea mic si nu se poate deplasa singur are, nevoie de ajutor,  fie mama il tine in brate, fie misiunea picioruselor este preluata  de carucior, iar daca distanta este mai mare, il "incarcam" in masina. Atunci cand dorim sa ne plimbam pe jos, avem doua optiuni: caruciorul si in brate (preferabil in port-bebe).

Trebuie sa recunoastem ca un carucior are o multime de avantaje in plus fata de port-bebe: bebele sta comod, iar mama nu trebuie sa il care in brate,  mai ales la bebelusii mai mari, prea grei ca sa fie dusi in brate, un carucior de copii este indispensabil. Si pentru copii care pot sta in fundulet este mai avantajos, astfel, pot urmari cu privirea tot ce se intampla in fata lor, si pot avea si jucariile la indemana, pot adirmi mai comod. Noile carucioare copii vin dotate cu tot felul de accesorii care fac plimbarea mai sigura si mai placuta atat pentru copii cat si pentru mamici: frane la roti, centura de siguranta, suspensii, jucarii, umbreluta sau copertina pentru soare, plasa pentru tantari (sau ploaie), suport pentru bagajul lui bebe sau pentru cumparaturile mamei, etc.

Port-bebe-ul are si el avantajele lui, mai ales la noi nascuti care nu sunt prea grei si pot fi carati inca in brate, daca stai la etaj, si nu ai lift, este destul de dificil sa cari si carutul dupa tine, si nu poti cobora si urca fara un ajutor, asa ca un port-bebe poate fi solutia salvatoare, fiind comod, si ocupand putin spatiu, iti lasa mainele libere, si poti sa te intorci de la piata cu sacose.  Este simplu de folosit, se prinde de trunchiul adultului, printr-un sistem de curele, iar bebelusul poate sa stea fie cu fata la mamica, fie cu fata catre exterior, astfel incat sa vada tot ce se intampla in jurul lui.

carucior de copiiPort-bebe-ul este indicat pentru bebelusi in primele luni de viata, la primele iesiri afara, va intalni un mediu nou, cu multe zgomote puternice, variatii mari de lumina, va vedea multe persoane noi, care se apropie de el si unii chiar vor sa il atinga, asadar, primele astfel de experiente pot fi stresante pentru bebe, iar faptul ca va sta lipit de mama in port-bebe se va simti protejat si in siguranta, pentru ca te va auzi, mirosi si simti mangaielile. Daca la primele iesiri, il lasi singur in caruciorul sau, este posibil sa se simta abandonat pentru ca nu o vede si nu o simte pe mama.

Daca vreti sa plecati cu masina, nu uitati sa va dotati cu un scaun auto pentru copii, este foarte important atat din punct de vedere al sigurantei copilului, cat si al confortului bebelusului si a mamei. Chiar daca ne vine greu uneori, trebuie sa rezistam tentatiei de a tine copilul in brate in masina pentru ca, daca bebelusul nu este un scaunul auto, nu este in siguranta in cazul unei franari bruste sau a unui accident. Copilul trebuie sa stea intr-un scaun auto special pentru varsta lui si bine fixat in centurile de siguranta.

Cand mergem sa cautam carucioare pentru copii, ar fi bine sa tinem cont ca sunt unele modele de carucioare convertibile, la care nacela se poate desprinde si poate fi folosita drept scaun auto pentru copil.

Daca dorim sa cumparam un scaun auto separat, cautati in cataloagele online a magazinelor ce vand scaune auto pentru copii, si studiati caracteristicele tehnice precum si elementele de siguranta ale acestora.

In functie de varsta copilului, difera si modelul de scaun auto necesar, nou nascutii avand nevoi speciale, datorita coloanei vertebrale in curs de formare si particularitatilor de dezvoltare. Pe spatele sau in lateralul fiecarui scaun de masina sunt inscriptionate varsta, greutatea si inaltimea specifica utilizarii produsului.

Daca masina dumneavoastra este dotata cu sistemul ISOFIX, alegeti un scaun care sa aiba sistemul ISOFIX, chiar daca pretul acestuia este sensibil mai mare deoarece se fixeaza mult mai bine in masina si este astfel mai sigur.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole