Pielea bebelușilor necesită o îngrijire mai atentă, căci este extrem de delicată, fiind mult mai subțire și mai sensibilă decât pielea adulților.

Pielea bebelușilor este sensibilă la diferiți factori externi, cum ar fi expunerea la soare, frigul, vântul, temperaturile extreme și substanțele iritante. De asemenea, poate fi afectată de frecarea hainelor sau scutecelor. De aceea, bebelușii sunt mai susceptibili la iritații și erupții cutanate, cum ar fi dermatita de scutec, eczema sau miliaria (erupții cutanate cauzate de transpirație).

Ce este dermatita atopica?

Dermatita atopică, cunoscută și sub denumirea de eczemă atopică, este o afecțiune cutanată cronică și inflamatorie, caracterizată prin piele uscată, iritată și mâncărime intensă. Aceasta este considerată o boală inflamatorie a pielii, iar simptomele pot varia de la ușoare la severe.

michal bar haim RM9yEZLoJSc unsplash copy

Principalele caracteristici ale pielii atopice

Este important să îngrijim pielea atopica a bebelușilor, aceasta fiind mai sensibilă și mai predispusă la iritații, inflamații și infecții. Pielea atopica este caracterizată prin uscăciune, mâncărime, roșeață și uneori chiar descuamare. Prin urmare, îngrijirea corespunzătoare a pielii atopice a bebelușilor este esențială.

Recunoașterea pielii atopice la bebeluși poate fi făcută observând anumite semne și simptome caracteristice, precum:

1. Uscăciunea excesivă a pielii: Pielea atopica are tendința de a fi extrem de uscată și aspră. Aceasta poate fi observată în special în zonele sensibile, cum ar fi obrajii, brațele, coapsele și genunchii.

2. Mâncărime persistentă: Bebelușii cu piele atopica pot prezenta o senzație constantă de mâncărime, ceea ce poate duce la frecarea și zgârierea pielii.

3. Eruptii cutanate roșii: Pot apărea pete roșii sau inflamații pe piele, care pot varia în intensitate și pot fi însoțite de umflături sau vezicule mici.

4. Descuamare: Pielea atopica poate prezenta descuamare, cu apariția unor coji fine sau solzoase, mai ales în zonele afectate de uscăciune și iritație.

5. Sensibilitate la iritanți: Pielea atopica a bebelușului poate fi mai sensibilă la produsele de îngrijire, cum ar fi săpunurile, șampoanele sau detergentul, provocând reacții sau iritații mai rapide.

Îngrijirea pielii atopice implică o abordare delicată și constantă pentru a menține pielea hidratată, a reduce inflamația și a calma mâncărimea.

Iată câteva strategii de îngrijire a pielii atopice:

1. Evitarea factorilor de iritare: Identificați și evitați factorii care pot irita pielea, cum ar fi detergenții puternici, parfumurile, coloranții, lâna sau fibrele sintetice. Alegeți haine din materiale naturale, moi și non-iritante. Încercați să identificați și să evitați alergenii sau iritanții care pot declanșa sau agrava simptomele dermatitei atopice, cum ar fi praful, polenul, acarienii, animalele de companie sau anumite alimente.

2. Îmbrăcăminte adecvată: Alegeți haine din materiale moi și naturale, cum ar fi bumbacul, care nu irită pielea. Evitați hainele strânse și etichetele care pot provoca mâncărimi suplimentare.

3. Evitarea temperaturilor extreme: Evitați expunerea bebelușului la temperaturi extreme, fie că este vorba de aer condiționat rece sau de căldură intensă. Acestea pot provoca uscăciune și iritații suplimentare.

4. Băi scurte și cu apă călduță: Evitați băile lungi și fierbinți, deoarece pot usca și irita pielea. Optați pentru băi scurte (nu mai mult de 10-15 minute) în apă călduță. Utilizați un săpun hipoalergenic și blând pentru curățarea pielii, precum Dermadep Shower-Shampoo, și evitați frecarea sau ștergerea excesivă a pielii.

Dermadep Shower-Shampoo are în compoziția sa ingrediente naturale precum ulei de luminița nopții (Oenothera Biennis L.), Ovăz (Avena Sativa - Cotiledoane L.), Lemn–dulce (Glycyrrhiza Glabra L.), Aloe Vera (Aloe Mill). Dermadep Shower-Shampoo hrănește pielea și o protejează împotriva inflamațiilor, și în același timp calmează, hidratează și ameliorează simptomele pielii uscate sau hipersensibile.

           

Administrare: La duș: se aplică produsul pe pielea umezită. Se masează delicat până la apariția spumei, se clătește din abundență cu apă, apoi se usucă delicat, fără frecare.
În cadă: turnați din produs în timp ce umpleți cada. Clătiți abundent cu apă și uscați delicat, fără frecare.

5. Hidratare regulată: Aplicați o cremă hidratantă specială pentru pielea atopica de cel puțin două ori pe zi. Optați pentru produse fără parfum și cu ingrediente care aționează bland și eficient.

Dermadep cremă este o emulsie ce se întinde ușor pe piele, în timp ce creează un film protector. Reduce senzația de prurit cauzată de dermatitele de orice tip și reface bariera lipidică a pielii. Din lista ingredientelor se evidențiază formula inovativă pe bază de extract de capere, Ficus Indian și Maslin, Fitosfingozine, Acid 18-β-Gliciretic, Uree 3%, Extract de ovăz, Ulei de Jojoba, Gălbenele, Migdal dulce și Susan.

Gama Dermadep conține formule special concepute pentru îngrijirea pielii nou-născuților, copiilor și adulților. Atât Dermadep cremă cât și Dermadep Shower-Shampoo sunt recomandate pentru nou-născuți, copii și adulți, pentru îngrijirea cutanată la persoane cu piele atopică, piele sensibilă, piele uscată sau piele afectată de alergii.

Este important să rețineți că numai un medic (pediatru sau dermatolog) poate oferi un diagnostic precis al pielii atopice la un bebeluș. Dacă observați simptomele menționate mai sus sau sunteți îngrijorat de starea pielii bebelușului dumneavoastră, este recomandat să solicitați sfatul unui medic.

Sursă foto copertă articol

 

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4