Magazinele pentru copii, vin cu o larga diversitate de patuturi pentru copii si leagane disponibile in diferite materiale, stiluri si accesorii. Aceasta diversitate de patuturi si leagane pentru copii va poate pune cu adevarat in dificultate, fiecare ne dorim sa gasim cel mai bun patut, dar e greu de spus care este cel mai bun. Noi am incercat sa facem o scurta trecere in revista a unor criterii importante de care este bine a se tine cont la alegerea patutului adecvat pentru copilul dumneavoastra.

Siguranta copilului este importanta

Patutul este prima piesa de mobilier din camera copilului, este un loc unde copilul va petrece foarte mult timp. Cumpararea unui patut pentru copil poate fi foarte interesanta, dar trebuie sa aveti in vedere anumite aspecte inainte de a face o achizitie. Un patut pentru copil este singurul loc din camera copilului, in care intentionati sa va lasati copilul nesupravegheat pentru anumite perioade de timp. Fie si doar din acest motiv, se recomanda sa se aiba in vedere la cumparare numai cele mai sigure patuturi disponibile. Noile modele au o diversitate de caracteristici diferite si multora le place ideea de patuturi in stil retro sau suvenir.

patut copii din lemnToate patuturile pentru copii realizate dupa 1985 sunt obligate prin lege sa respecte anumite standarde de siguranta. Multe patuturi nu mai indeplinesc standardele moderne de calitate si siguranta. Dupa multi ani de cercetare s-a ajuns la varianta actuala de constructie a patuturilor pentru copii. Patuturile mai vechi pot crea pericole sau va pot pune copilul in pericol. Deseori, acestea nu sunt insotite de instructiuni, iar lipsa unui detaliu minor din instructiuni poate fi dezastruoasa.

In vederea asigurarii sigurantei copilului in patut, este foarte important sa se analizeze foarte bine, ofertele "la mana a doua" de la prieteni si familie. Investitia intr-un patut nou si conform standardelor va va oferi un plus de liniste, stiind ca copilul este in siguranta in patutul sau. In patuturile mai vechi, asigurati-va ca zabrelele sau barele nu sunt distantate la o distanta mai mare de 3 cm. Orice distanta mai mare creeaza pericolul prinderii capului copilului. De asemenea, trebuie sa verificati cu atentie patutul, pentru a descoperi defecte sau structuri care pot cauza prinderea capului.

Patuturile mai vechi pot fi vopsite cu vopsea care contine plumb, care poate cauza afectiuni serioase daca este ingerata. Daca alegeti o piesa mai veche, este o idee buna sa o refinisati inainte ca copilul sa o foloseasca. Indiferent daca este vechi sau nou, verificati bine patutul, pentru a va asigura ca nu prezinta pericole pentru copil.

Cumparati un patut de dimensiuni standard, ca sa puteti gasi usor o saltea si lenjerie potrivita

Patut convertibil sau patut fix

Numeroase variatii sunt disponibile la paturile pentru bebelusi mai mici, decat in patuturile expandabile si convertibile. Aceste patuturi mai mici si fixe sunt mai putin costisitoare, dar copilul le va depasi foarte repede cu varsta.

Cum aleg o saltea pentru patutul copilului?

saltea patutCand cumparati un patut pentru copil, va trebui de asemenea sa alegeti si o saltea potrivita. Din motive de siguranta, este important sa va asigurati ca salteaua se potriveste la dimensiunile patutului si ca este ferma. Nu trebuie sa existe spatii intre patut si saltea. O regula buna spune ca, daca puteti introduce doua sau mai multe degete intre patut si saltea, atunci salteaua este prea mica. O saltea prea mica sau prea moale mareste pericolul de sindrom de deces subit al sugarilor (SIDS), blocare sau sufocare.

Inaltimea saltelei pentru patut

Inaltimea si suportul saltelei patutului sunt importante si un patut cu o saltea ce poate usor de reglat este esential. Inaltimea reglabila permite asezarea mai sus a saltelei, astfel incat sa puteti aseza copilul usor si cu grija ,mai ales in primele luni de viata, dar si coborarea acesteia atunci cand bebelusul creste si este capabil sa se ridice singur, si este pericolul ca acesta sa cada peste balustrada patutului. Patutul pentru copii pe care il cumparati trebuie sa aiba cel putin doua pozitii ale saltelei pe inaltime.

Calitatea si rezistenta in timp a materialului patutului

Cand alegeti un patut pentru copii, verificati ca acesta sa fie robust si stabil. Verificati cu atentie lemnul, metalul, plasticul etc. pentru a va asigura ca nu este crapat si nu prezinta aschii. Un patut pentru copii rezistent va garanta de asemenea siguranta copilului dumneavoastra pentru a preveni caderile atunci cand acestia invata sa se catere. Ridicati si coborati zabrelele de un numar de ori, pentru a va asigura ca se misca usor, lin si silentios. Nimic nu este mai frustrant decat sa incerci sa cobori un grilaj incapatanat sau zgomotos cu un copil adormit in bratele dumneavoastra. Patuturile din lemn pentru copii trebuie construite din lemn de esenta tare, precum artar, frasin, fag sau stejar, si vopsite sau colorate cu emailuri omologate din punctul de vedere al sigurantei.

Care este forma optima a patutului?

In gengeral, patuturile pentru copii au o forma dreptunghiulare. Totusi, veti descoperi in magazine ca unele modele sunt disponibile in forma rotunda sau ovala. Aceasta forma nu are numai calitati estetice superioare, dar copilul se va bucura de mai mult spatiu cand se intoarce sau se taraste in somn, fara a se bloca in vreun colt.

Stilul patutului

Poate cel mai haios aspect care se ia in considerare la cumpararea unui patut pentru copii este stilul patutului. In prezent, se poate cumpara patuturi in orice stil, de la aspectele traditional si clasic, la cele moderne, futuriste sau mai invechite. Fiecare are propriul stil, gust si preferinte personale, iar aceasta se aplica si la cumpararea celor necesare copilului, ca de altfel la orice altceva. Un patut clasic si fara varsta poate fi cea mai buna optiune a dumneavoastra daca intentionati sa-l vindeti ulterior sau sa-l transmiteti altor prieteni sau membri ai familiei.

Este bun un patut cu roti

patut cu roti pliabilDeja exista pe piata unele patuturi pentru copii care au roti. Aceasta este o caracteristica foarte utila daca doriti sa va deplasati patutul copilului prin camera. Un patut pe roti poate, de asemenea, facilita schimbarea lenjeriei si rotirea si curatenia imprejurul sau mai facil. Posibilitatea de a deplasa un patut de copii intr-o alta camera este, de asemenea, o flexibilitate utila. Mai ales atunci cand va curatati podeaua camerei pentru copii sau covorul. Daca va ganditi sa cumparatu un patut pentru copii cu rotite, verificati ca rotile sa aiba un mecanism solid de blocare. Este intotdeauna important sa blocati rotile patutului pentru copii atunci cand acesta este imobil pentru a evita pericole potentiale, mai ales cand in casa se mai afla si alti copii. In timp ce se joaca cu copilul, cineva poate impinge accidental patutul (de exemplu pe scara in jos, pe fereastra sau o mobila).

Nu va grabiti cand cumparati un patut pentru copil, acest patut va fi folosit un timp destul de indelungat de copilul dumneavoastra. Nu uitati sa va ganditi si sa aveti in vedere toti factorii. Comparati si studiati posibilele patuturi, pentru a lua cea mai buna decizie pentru dumneavoastra si pentru copilul dumneavoastra. Dumneavoastra doriti ca copilul sa fie sigur, fericit si confortabil, iar cunoasterea tuturor informatiilor despre patut va va ajuta sa luati decizia corecta.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole