Simpomele care anunta aparitia primilor dinti, sunt diferite de la copil la copil, in functie de caracteristicile de reactie a organismului si de rezistenta acestuia precum si de dintele care apare de fiecare data. Primii dinti ai bebelusului incep sa se formeze foarte devreme, chiar din timpul sarcinii. Desi dureaza cateva luni pana apar "dintii de lapte", ei cresc constant inca de la nastere. Parintii pot urmari pozitia lor marcata de mici umflaturi la nivelul gingiilor. Varsta la care apare primul dinte variaza intre 6 si 10 luni.

Majoritatea parintilor stiu ca perioada iesirii dintilor la bebelusi este foarte dificila, si pentru a recunoaste corect aceasta perioada dificila pentru bebelus e nevoie sa cunoasca simptomele iesirii dintilor, de aceea mai jos le-am prezentat:

  • Tendinta copilului de a baga inconstient mana sau diferite obiecte in gura, nevoia de a musca pentru a-si calma durerea si a ajuta dintisorul sa iasa.
  • O stare de neliniste, de iratibilitate (copilul percepe schimbarea si isi potate modifica usor comportamentul).
  • Gingiile sunt iritate, tari, umflate si chiar rosii,
  • Apare o salivatie abundenta datorata senzatiei de discomfort, durere (secreti unei cantitati mari de saliva, reduce neplacerile eruptiei dentare si are deasemena o functie terapeutica).
  • Febra moderata (37,5-38 grade C).
  • Lipsa poftei de mancare si schimbari in programul de alimentatie.
  • Neliniste in timpul somnului.

primii dinti bebelusi

Totusi unele simptome nu au legatura cu aparitia dintilor. Trebuie sa stiti ca varsaturile, diareea, guturaiul si febra mare... nu au legatura cu aparitia dintilor. Aceste simptome indica prezenta unei boli. In general, puseurile dentare nu se manifesta prin aproape nici un simptom, sau doar prin cele enumerate mai sus, si sunt lipsite de gravitate (cu anumite exceptii).

In aceasta faza a vietii copilului, dragostea si grija parintilor sunt esentiale pentru bebelusi. Prezenta lor permanenta, imbratisarea lor tandra ii vor alina durerea si il vor ajuta sa treaca peste tulburarile pe care le produce acesta schimbare in organismului sau.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole