Tipuri de sisteme de supraveghere a a bebelusului

Daca doriti sa va supravegheati copilul doar la distanta de cateva camere sau casa dvs. nu este una foarte spatioasa, atunci puteti folosi cam orice tip de interfon. Daca aveti o casa mare sau dispusa pe mai multe etaje, sau daca doriti sa aveti posibilitatea de a scoate receptorul in afara casei, in curte sau garaj, atunci cautati dupa un sistem de monitorizare cu o raza de actiune mai mare, pentru a va asigura ca veti putea auzi bebelusul de la distanta.

Interferenta

Daca aveti vecini apropiati care au, la randul lor, copii mici, tineti cont de faptul ca si acele familii pot folosi un interfon care foloseste aceleasi frecvente, ceea ce insemana ca este posibil sa auziti ce se intampla in casele apropiate si ei, la randul lor, pot auzi ce se petrece in casa dvs. Si telefoanele wireless fara fir pot, de asemenea, receptiona sunetele emise de interfon. Daca interferenta reprezinta o problema pentru dvs., cautati un sistem de minitorizare care are caracteristici suplimentare de securitate sau are inclusa o tehnologie ce elimina interferentele

Supraveghere audio, video si multe altele

Sistemele de monitorizare obisnuite (interfoanele) va permit doar sa auziti ce se intampla in camera in care sunt instalate. Cele moderne va pot arata si imagini cu ceea ce se intampla in camera, prin sistemul video incorporat, iar unele pot monitoriza chiar si respiratia copilului sau detecteaza, pe baza de senzori, miscarea. Monitoarele video sunt folositoare, dar probabil nu va veti dori sa priviti ecranul video in mod constant, asa ca asigurati-va ca dispozitivul este dotat cu un sistem audio performant. Senzorii de miscare va vor aduce si mai multa liniste, insa parintii ar trebui sa stie ca pot obtine un fals sentiment de siguranta dat de aceste instrumente. Verificarea personala a copilului este, inca necesara, sistemele de supraveghere oricat de sofisticate ar fi nu pot detecta oice tip de problema.

Monitorizarea in mai multe camere simultan

Majoritatea sistemeleor de monitorizare au un singur transmitator in camera copilului si unul sau doua receptoare ce le permit parintilor sa-si asculte copilul. Daca aveti nevoie de emitatoare in mai multe camere sau daca aveti mai multi copii, optiunile pe care le aveti sunt mai putine. Unii pariniti cumpara doua sau mai multe sisteme de monitorizare pentru a-si supraveghea fiecare dintre copii, insa trebuie avuta mare grija ca sistemele sa nu interfereze. Exista pe piata doar cateva modele de sisteme de monitorizare cu optiunea de a putea fi folosite simultan in mai multe camere.

Portabilitatea sistemelor de monitorizare

Majoritatea sistemelor de monitorizare au in dotate o clema ce le oferta parintilor posibilitatea sa le care cu ei prin casa si in jurul ei. Daca doriti ca receptorul sa fie folosit mai intens, verificati daca dispozitivul de atasare sau clema (video)interfonului sunt suficient de solide. Verificati, de asemenea, tipul sursei de alimentare si durata de viata a bateriilor. Este nevoie sa il incarcati permanent? Unele sisteme noi de monitorizare au receptori uimitor de mici ce pot fi atasati la curea sau snur pentru o mai buna portabilitate.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole