Intalnit adesea sub forma unui cristal prismatic, Azuritul apare sub o forma masiva,  alaturi de malahit, cele doua pietre intrepatrunse fiind un rezultat al actiunii climatului si al oxidarii sulfidelor de cupru din compozitia pietrelor.

Istoria azuritului

Piatra de azurit este usor de recunoscut datorita frumoaselor nuante de albastru inchis iar numele sau provine indirect din Persana unde cuvantul “iazhaward” se traducea prin albastru. Utilizarile sale includ o gama intreaga de activitati pornind de la realizarea de bijuterii si terminandu-se cu colectionarii de pietre si minerale care apreciaza frumusetea fara seaman a azuritului. La vechii greci si romani, aceasta piatra era folosita in scopuri medicinale sau pentru vopsirea parului.

Proprietati azurit

Azuritul inregistreaza o duritate pe scara Mohs de doar 3,5 datorita structurii sale monoclinice. Iar in majoritatea cazurilor el este extras din minele de cupru din Rusia, China, Africa sau Australia.

Un anumit tip de azurit este extras si din Franta, din regiunea Chessy, motiv pentru care poarta numele de chessylite.

Misticism

azuritulPoreclit „piatra raiului”, despre Azurit se spune ca ajuta la dezvoltarea laturii psihice atat din punct de vedere al imbunatatirii abilitatilor proprii cat si prin prisma unei mai bune intelegeri a lumii.

Azuritul este de asemenea important si in accentuarea laturii creative, oferind inspiratie si intuitie. Ajuta la consolidarea increderii de sine si la curatarea spirituala. Este deosebit de util celor ce studiaza pentru examene, ajutandu-i sa retina mai usor materia.

Calitati terapeutice

Asemenea tuturor pietrelor semipretioase si Azuritul are proprietati vindecatoare mai ales in ceea ce priveste afectiunile din sfera ORL cum ar fi iritatiile gatului, problemele tiroidiene, cele de auz sau astmul. Mai mult, acest cristal poate fi de ajutor in stimularea asimilarii de oxigen in organism, un lucru ce il intareste in mod semnificativ.

In alta ordine de idei, avand in vedere ca vorbim de o piatra cu o mare capacitate de absorbtie, se crede ca ea poate fi folosita si pentru a elimina toxinele din corp, indiferent daca este vorba de elemente nocive din mediu sau de cele intrate in organism ca efect secundar al medicatiilor urmate.

Iar faptul ca Azuritul este strans legat de cupru, il transforma intr-o piatra ideala pentru a fi folosita pe o montura de cupru, purtarea sa direct pe piele fiind un calmant impotriva artritei si reumatismului.

Dupa utilizare se recomanda ca fiecare cristal sa fie curatat dar nu cu lichide deoarece piatra are tendinta de a se faramita atunci cand este scufundata in apa sau in alte lichide, sunt de preferat tehnicile inforenergetice de purificare a cristalelor si pietrelor..

Bijuterii cu piatra de azurit

cercei azurit  inel cu piatra de azurit 
 pantant cu azurit albastru  azuritul pe bratara de argint

Imaginile cu bijuterii ne-au fost furnizate de magazinul online cu bijuterii astrologice signdesign.ro

Magie

Receptiv la energie, Azuritul este un element asociat apei – in ciuda slabei sale rezistente la lichide – si are proprietati psihice, divine si vindecatoare.

Piatra de azurit este considerata un stimulent pentru deschiderea celui de-al treilea ochi si in unele zone i se atribuie calitatea de a fi un deschizator de sine, oferind un acces mai usor la autocunoastere.

Cei ce cauta sa mediteze pot gasi in cristalul de Azurit un sprijit de-a dreptul magic, ritualurile de acest gen fiind adesea dublate de asezarea unei bucati din aceasta piatra semipretioasa deasupra zonei de frunte asociata cu cel de-al treilea ochi. Dar pe de alta parte, specialistii afirma ca o utilizare regulata a pietrei in aceasta maniera poate avea si efecte negative, cel afectat devenind...aerian.

Astrologie

Asociat cu planeta Venus, Azuritul nu a devenit niciodata o piatra asociata cu o luna anume. Totusi cristalul este in mod traditional dedicat Capricornilor, simbolizand descoperirea de sine si simtul dreptatii, doua elemente caracteristice acestei zodii.

Chackre

Cristalele de azurit se asociaza cu cea de-a 5-a chackra, cea a gatului dar si cu cea de-a 6-a, a 3-a si a 7-a. Azuritul este insa, asa cum am mai spus, cel mai adesea folosit ca un puternic element de augmentare al celui de-al trilea ochi, o alta  utilizare mai putin obisnuita fiind si aceea de aliniere a tuturor celor 7 chackre.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole