Bixbitul este o forma de beril destul de rara a carei prima descoperire s-a realizat in 1905 in statul Utah din SUA. Era vorba de niste mici cristale ingropate intr-un strat de rhiolit a caror culoare rosie sarea in evidenta chiar daca majoritate nu avea caracteristicile necesare pentru transformarea lor in geme.

Abia in 1950 s-a mai descoperit un important depozit de Bixbit in muntii Wah Wah din Beaver Country SUA. Iar de aceasta data cristalele au fost suficient de bune pentru a putea fi transformate in bijuterii. De fapt, pana in ziua de azi, depozitele din muntii Wah Wah sunt singurul loc din care se pot obtine cristale fatetabile de Bixbit.

Bixbitul sub lupa

Acest cristal are o duritate destul de mare, de 7,5 pe scara Mohs iar structura sa este una hexagonala. De un rosu intens, el reprezinta singura forma de beril cu aceasta culoare datorata particulelor de magneziu ce s-au adaugat structurii berilice originale. Insa bixbitul este si una dintre cele mai rare pietre pretioase din lume, varianta perfect clara fiind chiar mai rara. Bixbitul (Beriliul rosu) se dezvolta in pegmatite si in anumite roci metamorfice, aparand odata cu cuartul.

Proprietati mistice

bixbitulBixbitul, sau beriliul rosu asa cum mai este el cunoscut, este o piatra a vindecarii si alinarii. Ea este folosita de mistici si magi pentru a aduce armonia inapoi in relatiile tulburate si pentru a imbunatati compatibilitatea dintre parteneri. De asemenea, se mai spune ca ajuta si in vindecarea durerii sufletesti si a depresiei.

Dar puterile mistice ale acestei pietre semipretioase nu se opresc aici, bixbitul fiind si un excelent adjuvant pentru sporirea energiei creative in situatii limita, atunci cand sunt necesare solutii rapide si bune. Iar in anumite situatii, influenta acestei pietre poate diminua sau anula prejudecatile si intoleranta.

Proprietati vindecatoare

Din punct de vedere fizic, beriliul rosu a fost recunoscut drept o sursa de vindecare a unui numar considerabil de afectiuni asociate cu inima, ficatul, plamanii, gura, gatul, stomacul si alte parti ale sistemul digestiv.

Proprietati magice

Cristalul de bixbit este un receptor de energie al carui element primar este apa. De altfel, beriliul a fost purtat de-a lungul timpului pentru a oferi protectie impotriva ceea ce in ziua de azi este cunoscuta drept manipulare psihica deliberata asa cum este ea practicata de evanghelizatori, politicieni sau... unii agenti de vanzari. Aceasta tehnica mai este cunoscuta si drept "parazitare", o actiune prin care unui individ ii este atasat un "string energetic" (cordon) de corpul sau eteric, in general prin plexul solar (Manipura a 3-a chakra). Aceasta legatura secatuieste energia vitala si permite un anumit nivel de manipulare.

Expertii din acest domeniu recomanda pentru ruperea stringului de parazitare, lipirea cu banda adeziva sau prinderea cu o fasa a unei bucati de beril deasupra buricului si lasarea ei acolo pana la ruperea stringului, de obicei o zi intreaga.

Bujuterii cu bixbit

colier cu bixbit rosu bratara cu bixbit si safire albastre
cercei cu bixbit si diamente bixbitul pe un inel cu diamante

Alte bijuterii in care sunt incastrate diferite pietre pretioase si semipretioase gasiti pe signdesign.ro unde puteti beneficia chiar si de consiliere astfel incat sa va cumparati cea mai potrivita bijuterie conform propriilor necesitati

Astrologie si chakre

Asociat cu luna, bixbitul este o piatra a zodiei Gemeni, un simbol al protectiei asa cum sunt toate variatiile de beril. Iar cat priveste chakrele, acesta este asociat cu cea de-a patra chakra, a inimii si cu a doua, sacrala.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole