Vechii egipteni puneau bucatele de coral in mormintele celor dragi ca o forma de protectie impotriva spiritelor rele pentru ca in credinta lor, fiecare bucatica  de piatra semipretioasa cuprindea cu adevarat o picatura de sange divin. Si la greci, mitologia aminteste de Perseu, care in lupta sa cu Medusa i-ar fi taiat capul iar sangele scurs in mare s-ar fi solidificat sub forma de coral. Si multe alte culturi au mentionat sau folosit coralul in activitatile lor culturale ori religioase. Ba chiar exista scrieri conform carora se credea in vechime cum ca si planeta Marte, datorita texturii si coloritului ei, ar fi fost alcatuita tot din coral.

Proprietati stiintifice

Desi se dezvolta in adancurile oceanelor, coralul nu este o piatra semipretioasa dura ci mai degraba casanta, cu o duritate pe scara Mohs de doar 3 si structula cristalina triunghiulara.

Coralul se dezvolta pe scheletele unor animale marine denumite polipi corali. Aceste mici creaturi isi duc viata in colonii arborescente, care pe masura ce cresc pot forma adevarati atoli.

Majoritatea acestor corali, indiferent daca sunt roz, albi sau albastri, sunt formati din carbonat de calciu in timp ce coralii negri sau aurii au la baza un material asemanator celui din coarnele animalelor, denumit conchiolin.

Cea mai valoroasa varietate de coral este cea rosie, fiind dolosita de mii de ani la realizarea de bijuterii spectaculoase. Insa materialul este deosebit de sensibil la factorii de mediu si la aciditate asa ca luciul dat initial de bijutier se poate pierde in timp.

Proprietati mistice

Din moment ce coralul este o piatra semipretioasa cu origini organice, ea poate fi folosita pentru a ne reconecta cu natura si minunile ei ce ne inconjoara.

Coralul rosu era considerat de indienii Pueblo drept piatra unuia dintre cele patru elemente. Printre triburile Hopi si Zuni, drumul vietii este simbolizat de cele patru "elemente" printre care se numara si coralul.

Aceeasi piatra este asociata cu linistirea emotiilor si reintroducerea pacii in sinele propriu. Ea ajuta la dezvoltarea intuitiei, imaginatiei si vizualizarii.

Despre Coral se mai spune si ca uneste misticul cu umanul, creand o punte care sa lege cele doua universuri, permitand oamenilor sa acceada dincolo de propria lor stare.

Bijuterii cu coral

bratara din argint cu coral-rosu   Pandant argint cu coral rulat fatetat si piatra-soarelui
 cercei din coral rosu si argint  colier din coral rosu

Proprietati terapeutice

Coralul simbolizeaza in multe culturi, viata si energia sangelui. Coralul rosu inchis a fost si uneori inca este folosit pentru incalzirea si stimularea fluxului sanguin in timp ce varietatile roz ajuta la readucerea armoniei in inima.

Formele albe sau rosii de coral erau considerate in trecut ca excelente adjuvante in tratarea bolilor mentale dar si a anemiei. Aceasta este, de altfel, si o piatra care poate fi folosita pentru regenerarea tesuturilor dar si pentru intarirea sistemului circulator.

Magia coralului

Avand capacitatea de a recepta energie, coralul a fost de-a lungul timpului o piatra semipretioasa asociata cu zeitati precum Isis sau Venus. De asemenea se crede ca are puteri de vindecare si reglere, poate asigura culturi bogate, ofera protectie, pace si intelepciune.

De-a lungul intregii istorii coralul a fost folosit in nenumarate ritualuri magice intr-un numar semnificativ de culturi si temple care erau adesea ridicate folosind printre altele si acest material. Totusi, a existat si o anumita opozitie in a folosi coralul in ritualuri pentru ca acesta nu este nici planta si nici mineral.

Dar practicantii magiei au o perspectiva unica asupra acestei probleme, considerand ca un material organic, adus de valuri pe mal, nu a ranit pe nimeni si nimic deci este pur din punct de vedere magic. Insa nu acelasi este cazul si pentru coralul recoltat in scop comercial si care este rupt si adunat din colonii inca in viata.

Altfel, piatra semipretioasa a devenit si un fel de amuleta protectoare impotriva demonilor, furiilor si a altor creaturi invizibile. Iar unii cred chiar ca poate proteja impotriva accidentelor, actelor de violenta, otravirii, furturilor sau sterilitatii.

Coralul in astrologie

Asociat cu planeta Venus, coralul nu este o piatra legata de o luna anume insa este recomandata nativilor din zodia Pestilor care, daca o viseaza, se vor vindeca de boala. Coralul rosu mai este recomandat si zodiilor Scorpion, Capricorn.

Influenta chakrelor

Coralul rosu ar trebui folosit pentru prima chakra, a Bazei in timp ce cel negru functioneaza pe cea de-a treia chakra a Plexului Solar iar cel roz are efect asupra celei de-a patra chakre a Inimii.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole