Cunoscut inainte vreme ca si fluorspar, fluoritul nu este foarte folosit ca piatra semipretioasa datorita rezistentei sale mecanice foarte scazuta. Totusi, datorita numeroaselor culori disponibile si pentru ca in majoritatea cazurilor aceasta piatra poate contine cel putin doua nuante coloristice diferite, ea a inceput sa fie inclusa in siruri de margele si alte bijuterii mai comune.

Proprietati stiintifice

Ca si piatra semipretioasa, fluoritul apartie de familia spar-urilor avand o rezistenta mecanica pe scara Mohs de doar 4 si posedand o structura cristalina cubica. De asemenea, asa cum am mai spus, majoritatea acestor geme prezinta mai multe culori iar piatra cu cele mai mari dimensiuni descoperite vreodata provine din Statele Unite ale Americii.

Desi in mod obisnuit este translucent acest tip de piatra semipretioasa se mai gaseste si in variatii de alb, maro, albastru, galben, purpuriu, rosu sau pur si simplu ca piatra incolora. Ca localizare, pietrele cu nuante rozalii au fost identificate si extrase in special din Alpii Elvetieni in timp ce Marea Britanie se poate lauda cu o varietate purpuriu cu galben colorata pe straturi si cunoscuta drept "Blue John".

Proprietati mistice

fluoritulFluoritul ajuta la disiparea energiei excesive, indiferent daca este vorba de cea metala, emotionala sau nervoasa. Este un puternic vindecator si afecteaza toate chakrele instituind o stare mentala profund pozitiva. Este excelent in curatarea propriei aure si este cunoscut pentru eliberarea acesteia de corzile (stringurile) sau legaturile energetice ale altor persoane.

In plus, fluoritul ajuta in canalizarea interioara pentru a descoperi adevaruri despre propriile vietii anterioare si este deosebit de util in comunicarea interdimensionala, mai ales cu spiritele naturii, zane, elfi si alte asemenea creaturi considerate de unii simplu folclor. De asemenea, folosit in combinatie cu alte pietre semipretioase, fluoritul amplifica puterile celorlalte geme in special atunci cand actiunile au ca scop reintregirea spirituala si dezvoltarea in adevar si pace.

Fluoritul multicolor poate prezenta pana la trei nuante distincte, respectiv violet, verde si albastru. Avand in vedere ca aceasta gema este structurata pe trei nivele de culoare, ea va contribui in trei moduri diferite la influentarea pozitiva a organismului: spiritual, emotional si mental. Insa indiferent de problemele pe care le aveti, fluoritul multicolor va va ajuta sa deveniti mai constienti de propria situatie si cu un pas mai aproape de vindecare.

Fluoritul purpuriu este util pentru starile de meditatie unde accentueaza dezvoltarea psihica si inlesneste atingerea pacii spirituale. Pe masura ce ne dezvoltam spiritual, ajungem intr-un punct al calatoriei noastre unde avem nevoie sa realizam un angajament. Iar Fluoritul ne va ajuta sa ne decidem daca suntem intr-adevar gata pentru a face acest pas. Pentru unii, cristalul purpuriu va fi de ajutor in canalizarea informatiei cruciale pentru dezvoltarea propriului spirit. Ceea ce demonstreaza ca aceasta este mai mult decat o simpla piatra mentala, ea radiind energii prin toate sistemele corpului. Psihic ea reuseste sa promoveze o stare de sanatate a pielii, oaselor si sistemului muscular.

Fluoritul verde este dedicat exclusiv vindecarii, indiferent de nivelul acesteia. Aceasta piatra ne poate permite sa ne atingem si rezolvam problemele sentimentale. Verdele este culoarea cresterii si vindecarii asa ca piatra poate fi utilizata ca o punte pentru a obtine o viata mai buna.

Cristalul este unul calmant si revigorant, ce ne poate ajuta sa ne regasim curajul de a merge mai departe.

Fluoritul Yttrium este o forma rara de fluorit purpuriu care se poate gasi doar in Mexic. Este neobisnuit prin faptul ca spre deosebire de celelalte tipuri ale pietrei, nu se desface in straturi si este mult mai desn.

Un aspect foarte interesant pentru Yttrium este ca spre deosebire de fluoritul clasic care este o piatra mentala, acesta este mult mai atasat de lumea fizica. De aceea este foarte util celor ce sunt prea mentali, prea desprinsi de realitatea zilnica si care au nevoie sa isi disciplineze corpul in egala masura cu mintea. Iar aceia ce doresc sa isi gaseasca cuvintele pentru a exprima o idee, pentru a o transpune in lumea fizica, vor gasi in aceasta varietate de fluorid un sprijin nebanuit.

Bijuterii din fluorit

Fluorit set bratara si cercei  cercei fluorit
 inel de argint cu cristal de fluorit fluoritul in pandant

Proprietati vindecatoare

Fluoritul poate fi folosit si in combinatie cu alte pietre. Ajuta la deschiderea drumului pentru puterile celorlalte pietre, amplificandu-le efectele pozitive. Poate fi folosit ca o piatra pentru meditatie si pentru a ajuta la energizarea corpului si cresterea nivelului de concentrare.

Pe de alta parte, folosit singur si pus direct pe zona afectata, fluoritul scade treptat durerea si deblocheaza punctele energetice, rezolvand dificultatile respiratorii, ranile ce supureaza si bolile de piele. Unii vindecatori mai folosesc aceasta piatra si pentru a trata tractul respirator prin stimularea regenerarii celulare a acelor zone.

Proprietati magice

Energie: protectiv

Puteri: mentale

Fluoritul este una din pietrele New Age si a inceput sa devina din ce in ce mai popular. Aceasta piatra nu are o istorie prea lunga in ceea ce priveste utilizarea ei in magie iar influentele ei abia acum au inceput sa fie cercetate si descoperite. Totusi in termeni generali pare sa fie vorba de uun element ce lucreaza cu mintea constienta, fiind folositor  pentru indreptarea gandurilor si pentru reducerea implicarii emotionale in situatii care necesita o perpectiva lucida si obiectiva.

Astrologie

Nu este o piatra traditionala pentru nici una din lunile anului insa este recomandata nativilor din Scorpion, Varsator si Pesti. Fluoritul simbolizeaza responsabilitate si ascultare.

Influenta asupra chakrelor

Fluoritul ajuta la pastrarea sanatatii chakrelor a sistemului muscular si a scheletului. Toate culorile sunt utile pentru curatarea aurei iar culoriel combinate nu fac decat sa imbunatateasca efectele fiecareia dintre ele.

Transparent: afecteaza chakra a sasea si a treia a ochilor si sprancenelor.

Albastru: are calitatea de a proteja emotiile si a restaura echilibrul emotional - a patra chakra a inimii.

Purpuriu: imbunatateste abilitatile mistice, apropierea de subconstient si deschide a sasea si a treia a ochilor si sprancenelor.

Verde: este excelent pentru orice tip de vindecare la orice nivel, deschide a sasea si a treia a ochilor si sprancenelor.

Multicolor: echilibreaza si vindeca toate chakrele.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole