Iris Titan SHOPPING CENTER organizează în 24 martie 2013, un eveniment unic în România, “Aripi şi culoare”, care prezintă, printre altele, o colecƫie de costume create de studenƫii departamentului de modă al facultătii UNA (Universitatea Natională de Arte), Bucureşti.

Evenimentul va debuta la ora 12:00, cu sesiuni extraordinare de pictură LIVE, sustinute de 4 artişti plastici profesionişti, Cuzina, Daniel Tița, Mircea Ţancau şi Ovidiu Poițelea, care timp de 4 ore vor exprima în tehnici diferite „Buna Vestire”, întruchipând aripi în diverse forme şi ipostaze.

Un element central al evenimentului este conferinƫa sustinută de Dan Puric, începând cu ora 17:00, cu tema „Oameni şi Îngeri”.

Evenimentul continuă cu un spectacol de coregrafie în costumele inspirate de tema „Bunei Vestiri”, realizate de departamentul de modă Master UNA Bucureşti, sub coordonarea doamnei Prof. Univ. Dr. Unda Popp, special conceput de coregrafa Sandra Mavhima, cu concursul dansatorilor Mircea Ghinea şi Simona Deaconescu.

Actorii din compania de teatru PASSE PARTOUT (Dan Puric) vor prezenta un fragment din spectacolul de pantomimă „Fluturi şi oameni”, în scenografia lui Silviu Oltean, „un spectacol neastâmpărat, gândit special pentru copiii neastâmpărați ai zilelor noastre. Copii care sigur vor înțelege de ce fluturii, mai nou, iau lecții de balet, cum se face că veverițele merg la cumpărături în pași de step și ... unde își vor petrece luna de miere Scufița Roșie și Lupul cel Rău”.

aripi si culoare

Pe parcursul desfasurării evenimentului, Iris Titan SHOPPING CENTER a pregătit un studio foto pentru cei mici.

Evenimentul va fi continuat de o expoziƫie cu picturile realizate în decursul zilei şi cu costumele create de studenƫi, expoziƫie ce va putea fi admirată în Iris Titan până pe 31 martie 2013.
Studenƫii departamentului Modă sunt antrenaƫi în egală măsură în direcƫia designului vestimentar propriu- zis (integrat UE), cât şi pe direcƫia costumului de spectacol, dar mai ales sunt încurajaƫi să exploreze cele mai nebănuite forme de exprimare ale banalelor haine. În cadrul studiilor masterale, ƫelul este realizarea unor proiecte interdisciplinare care se înscriu în fenomenul artei contemporane.

Tema “Buna Vestire” se înscrie astfel firesc în seria de experimente neconvenţionale care aşează veşmântul în zona artelor vizuale. Cuplul Înger - Fecioara este reinterpretat de fiecare student în maniera sa personală, iar materialele utilizate (convenƫionale şi neconventionale) sunt atent alese pentru a spori expresivitatea şi originalitatea vesmintelor. Detalii pe www.iristitan.ro

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole