Asociatia SOS Infertilitatea anunta ca intalnirea anuala a organizatiei paneuropene Fertility Europe are loc in acest an la Bucuresti. Astfel, in perioada 12 – 13 aprilie 2012, reprezentanti ai nu mai putin de 18 de asociatii de pacienti hipofertili din 17 tari europene [Belgia, Bulgaria (doua organizatii), Cehia, Croatia, Danemarca, Elvetia, Finlanda, Franta, Islanda, Israel, Italia, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Romania si Slovacia] sunt invitati sa se intalneasca in tara noastra. Scopul reuniunii il constituie discutarea si stabilirea strategiei organizationale pe termen scurt si mediu a Fertility Europe, in vederea unei mai bune reprezentari la nivel national si european a pacientilor afectati de probleme de fertilitate. 

Asociatia SOS Infertilitatea profita de aceasta prezenta exceptionala si va desfasura in perioada 9 – 14 aprilie 2012 un eveniment mai amplu, o Saptamana Nationala de Constientizare a Fenomenului Social si Medical al Infertilitatii, o serie de actiuni in plan politic si mediatic prin care sa atragem sprijin la toate nivelurile pentru cauza luptei cu infertilitatea in Romania. 

In cadrul Saptamanii Nationale de Constientizare a Fenomenului Social si Medical al InfertilitatiiAsociatia SOS Infertilitatea organizeaza in Pasajul Universitatii din Bucuresti, de luni pana sambata, miniexpozitia / campania de sensibilizare “Infertilitatea exista. Si doare!”

Prin intermediul mai multor roll-up – uri amplasate in Pasaj vor fi adresate mesaje de sensibilizare publicului larg, cel care – intrucat pana de curand in Romania infertilitatea a fost un tabu complet, o suferinta ascunsa, tacuta – nu constientizeaza amploarea si dramatismul pe care le presupune lupta pentru a avea un copil. De asemenea, in anumite intervale orare voluntarii Asociatiei SOS Infertilitatea vor fi prezenti in Pasaj, vor distribui materiale de informare despre infertilitate, reproducere umana asistata si adoptie, teste de ovulatie si teste de sarcina Minut, vor raspunde la intrebarile publicului si ale presei.

sos infertilitatea

Dat fiind ca un cuplu de varsta reproductiva din sase se confrunta cu infertilitatea, statistic fiecare dintre noi avem printre apropiati persoane care nu reusesc sa procreeze. Atat doar ca de cele mai multe ori nu stim, cel mai adesea cuplurile hipofertile nu vorbesc despre suferinta lor celor din jur, din teama de a nu fi judecati si raniti.

Campania Asociatiei SOS Infertilitatea isi propune sa traga un semnal de alarma privind caracterul sensibil al subiectului si felul in care ne putem rani semenii cu intrebari de cele mai multe ori nu rau-intentionate dar care pot fi percepute ca agresive de catre persoanele hipofertile, deja fragilizate de incercarile pe care le traiesc.  Campania este deci o invitatie la empatie si sprijin din partea societatii si semenilor pentru persoanele mai putin norocoase care trebuie sa recurga la ajutor medical sau sa opteze pentru pentru birocraticul si cronofagul demers al adoptiei pentru a deveni parinti.

Va rugam: nu judecati, nu agresati, nu dati cu piatra.

Infertilitatea este o conditie medicala. Nu un moft, nu o alegere voluntara.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole