La fiecare varstă copilul învață deprinderi noi, își dezvoltă anumite abilități și caracteristici, iar prin alegerea jocurilor și jucariilor potrivite îl poți ajuta, accelerându-i procesul de învățare

Copiii între 1,5 și 2 ani

Copilașii între 1,5 și 2 ani sunt suficient de mărișori pentru a recunoaște deja obiectele și pentru a  incepe să ințeleagă cum poti fi folosite. E momentul să-i ajuți să conștientizeze mai bine care este scopul fiecărui lucru și să-i inițiezi în principiile de bază ale cauzei și ale efectului, iar setul nou-nouț LEGO® DUPLO® Primul meu carusel (10845) este exact ce ai nevoie! Puiul va adora să rotească piesa centrală a caruselului și să privească cum figurinele DUPLO se învârt.

lego duplo cum se joaca un copil cu mama

Copiii de 3 ani

Este varsta la care încep să deprindă noțiunea de timp pas cu pas, prin activitățile zilnice: trezitul, micul-dejun, prânzul, cina, băița și pregatirea pentru somn. Această rutină se învață treptat. Iar integrarea în programul zilnic a unui moment de joacă cu cărămizile decorate LEGO® DUPLO®, va reprezenta un nou element ce îi ajută in înțelegerea rutinei zilnice, seturile de construcție oferindu-le oportunități nelimitate de jocuri de rol și stimulare a imaginației!

lego duplo baiat

Copiii de 4 ani

La 4 ani, copiii adoră să exploreze mediul în care traiesc, este momentul în care își bombardează părinții cu multe intrebari  despre tot ce le stârnește curiozitatea! E vârsta la care imită ceea ce văd, intră în roluri de personaje și își creează propriile povești, iar uneori sunt chiar ei eroii din acele povești. Seturile LEGO® DUPLO® le oferă posibilități nelimitate de construcție și de învățare într-un mod distractiv chiar dând viață poveștilor!

Joaca este modalitatea prin care de mii de ani copiii explorează lumea și pot să învețe lucruri noi, să-și dezvolte abilitățile. Cu cărămizile LEGO® DUPLO®, micuțul tău își poate antrena o mulțime de abilități, de la motricitatea fină până la povestit.

Fiecare set DUPLO este distractiv și atractiv pentru copii, dar în același timp și eficient  în a-i învăța  noțiuni despre lumea înconjurătoare. Ei pot învăța integrarea in spatiu, coordonarea spațială, scopul și modul în care poate fi utilizat fiecare obiect; își pot dezvolta limbajul, învăța culorile și numerele, chiar și cum să ințeleagă timpul în care poate construi ceva din cărămizile LEGO DUPLO.
Întotdeauna atunci când înveți prin joacă, e mai distractiv și învățatul devine o placere

Figurinele DUPLO ce reprezintă oameni sau animale, alături de trenulețele și mașinuțele pe lângă elementele de decor sunt acele elemente distractive care-i stimulează pe cei mici să se joace timp îndelungat.

lego duplo trenulet baiat mama

Idee de joacă

Iată o idee simplă prin care îți poți învăța puiul să recunoască forme diferite! Construiți  împreună  forme simple folosind cărămizi DUPLO. Apoi așezați-le  pe o coală de hârtie și cu un creion trasați conturul acestora. Arată-i copilașului tău contururile și încurajează-l să refacă formele din cărămizi după modelele prezentate.

Pentru sesiunea foto au fost folosite seturile 10845 LEGO DUPLO Primul meu carusel, 10833 LEGO DUPLO Grădiniță și 10507 LEGO DUPLO Primul meu set de trenuri.

 

Găsește mai multe idei de joacă pe pagina de Facebook LEGO DUPLO

www.facebook.com/LEGODUPLORomania

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole