Co-sleeping-ul sau dormitul cu copilul este un subiect delicat. Majoritatea medicilor pediatri avertizeaza ca dormitul in acelasi pat cu bebelusul creste riscul aparitiei sindromului mortii subite. Pe de alta parte, parintii sunt de parere ca daca nu fac acest lucru pierd o ocazie importanta de a se apropia si a relationa cu copilul lor.

Ce este co-sleeping-ul?

Co-sleeping-ul este adesea folosit gresit doar ca sinonim cu impartirea patului, adica actiunea de a lasa copilul sa doarma in acelasi pat cu tine. De fapt inseamna mai mult de atat: inseamna si dormitul in aceeasi camera cu copilul, dar in paturi separate. Lucru aprobat si chiar incurajat de catre medicii pediatri.

Mituri despre co-sleeping

  1. Co-sleeping-ul este periculos intotdeauna.
  2. Este in regula sa dormi in acelasi pat cu bebelusul daca ai somnul usor.
  3. Nu ti se poate intampla o tragedie tocmai tie. Gresit! Chiar daca atipesti pentru doar cateva minute, chiar daca inlaturi din pat tot ce este moale pentru siguranta celui mic, chiar daca ti se pare ca faci totul pentru a-l proteja, adevarul este ca nu prea conteaza. Este nevoie doar de o singura ocazie pentru ca tragedia sa loveasca. Statisticile arata ca cele mai multe accidente mortale ale bebelusilor petrecute in somn sunt legate de dormitul in acelasi pat cu parintii. Un studiu efectuat in America arata ca 64% dintre copiii care au murit in timpul somnului dormeau in acelasi pat cu parintii. Reactia parintilor? “Nu ne-am gandit niciodata ca acest lucru ni se poate intampla tocmai noua”.

co sleeping

Adevaruri despre co-sleeping

  1. Co-sleeping-ul este mai raspandit decat banuiesti.
  2. Co-sleeping-ul ajuta la dezvoltarea copilului.
  3. Co-sleeping-ul nu ar trebui sa faca sa dispara pasiunea dintre voi, parintii. In primele luni din noua viata alaturi de cel mic, privarea de somn te va face sa-ti doresti mai mult sa dormi decat sa faci sex. Totusi dormitul in aceeasi camera cu copilul nu ar trebui sa fie o piedica in calea romantismului. Locul in care decizi ca ar trebui sa doarma acesta nu trebuie sa fie un obstacol in calea casniciei voastre sau un motiv pentru care nu mai sunteti atat de intimi. Din contra, acest lucru va poate condimenta viata amoroasa, va poate face sa fiti mai creativi si sa va bucurati mai mult de momentele de intimitate.

O cale de mijloc ideala pentru orice mamica

Patutul tip leagan CAM Cullami este alegerea perfecta pentru co-sleeping in primele luni de viata ale micutului. Are o laterala mobila care se poate cobori, patutul devenind o prelungire a patului parintilor. Este reglabil pe orizontala si pe verticala si are roti pivotante care permit mutarea usoara dintr-un loc in altul (de pe partea mamei de pat pe partea tatalui, de exemplu). Iti poti legana puiul stand intinsa confortabil in patul tau. Patutul este accesorizat cu un carusel cu jucarii moi din plus si o perdea contra insectelor.

Produsele Cam sunt distribuite de Superfood Company SRL

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole