Parintii care asteapta nasterea primului copil isi pot reduce acum bugetul pentru achizitionarea accesoriilor necesare micutului cu pana la 60%, arata ultimul studiu realizat de Mercador.ro.

In medie, bugetul pe care o tanara familie ar trebui sa il aloce pentru pregatirea venirii pe lume a primului copil este de aproximativ 4.000 de lei. Prin achizitionarea de pe Mercador.ro a unor produse noi sau folosite doar pentru o scurta perioada de timp, acest buget poate ajunge la numai 1.600 de lei.

Studiul a luat in calcul cele peste 55.000 de anunturi active adaugate de mamici in categoria Mama si copilul de pe Mercador.ro, preturile din magazine, dar si un sondaj efectuat printre participantii prezenti la cea mai recenta editie a Baby Expo.

Pe site-ul de anunturi online Mercador.ro, la categoria Mama si copilul, viitorii si proaspetii parinti pot gasi produsele de care un bebelus are nevoie inca din primele zile de viata: de la carucior, landou, patut, masa de infasat, pana la sterilizator pentru biberoane, jucarii si haine. Iar daca, pentru cateva dintre aceste accesorii cumparate din magazinele specializate, bugetul alocat poate ajunge pana la 4.000 de lei, pe Mercador.ro, acesta poate fi injumatatit.

Spre exemplu, daca in magazinele tradtionale un carucior 3 in 1 (landou, carucior sport, scoica pentru masina) poate trece chiar si de 3.500 de lei, pretul mediu cu care poate fi achizitionat de pe Mercador.ro este de numai 503 lei. Daca un patut cu saltea poate costa in magazine 400-500 de lei, pretul mediu de vanzare pe Mercador.ro este de numai 332 de lei.

Categorie

Oferta

Pret (mediu)

La plimbare

 

429

 

Carucioare-landouri-scoici

503

 

Scaune auto

244

Jocuri-jucarii

 

106

     

Haine-incaltaminte copii

 

28

 

Haine

25

 

Incaltaminte

39

Camera copilului

 

344

 

Mobila copii

390

 

Patuturi

332

Alimentatie-ingrijire

 

106

     

Haine-gravide

 

56

     

Alte articole copii

 

126

cumparaturi nou nascutCand copilul creste, scaunul de masina scoate de obicei din buzunarul parintilor chiar si 700 de lei. Alternativ, pe Mercador.ro parintii care nu mai au nevoie de scaun il vand in medie cu 244 de lei.

Produsele puse la vanzare pe Mercador.ro sunt variate, cu preturi de pana in 100 de lei (83% din anunturi), intre 100 – 1.000 de lei (15%) si peste 1.000 de lei (0,98%).

De asemenea, Mercador.ro ofera posibilitatea incheierii unui targ avantajos si pentru parintii ce isi doresc sa puna la vanzare lucrurile copiilor ramase mici sau pe care nu le mai folosesc. Prin postarea unui anunt de vanzare pe site, aceste produse isi pot gasi cu usurinta alti proprietari care au nevoie de ele.

In prezent, pentru categoria Mama si copilul, sunt peste 55.000 de anunturi active, iar, in fiecare luna, alte 25.000 de anunturi noi sunt postate in acesta categorie. Pe langa o selectie variata de haine, incaltaminte si acesorii pentru copii de orice varsta, viitoarele mame gasesc si lucruri pentru propria garderoba.

Pe Mercador.ro, peste jumatate dintre anunturile active din categoria Mama si copilul sunt pentru haine si incaltaminte pentru copii, urmate de jocuri si jucarii, carucioare, scaune auto si scoici. Produsele cele mai cautate de mamici sunt anunturile din sectiunea La plimbare si cele din sectiunea Camera copilului.

Cele mai intreprinzatoare mamici sunt in Bucuresti, peste 30% din anunturile noi din categoria Mama si copilul vin din Capitala. Acestea sunt urmate de mamicile din Cluj, Bihor, Dolj si Timis cu o medie de peste 2.000 anunturi noi in fiecare luna. 

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole