Osteoporoza este caracterizata prin reducerea densitatii minerale osoase, ce duce la fracturi in urma traumatismelor chiar de mica intensitate si in cazurile grave chiar si in lipsa acestora.

De cele mai multe ori oasele osteoporotice par sanatoase si doar in urma investigatiilor specifice, cum ar fi tomografia computerizata, osteodensitometria DEXA, ai putea afla daca suferi sau nu de osteoporoza.

Odata cu inaintarea in varsta, substanta osoasa se pierde in mod continuu, fenomen normal si natural. Problema devine serioasa atunci cand „rezerva osoasa” initiala a fost prea mica sau daca pierderea de masa osoasa incepe prematur.

Dieta saraca in calciu si in alti nutrienti importanti, tutunul si consumul de alcool, unele medicamente folosite si sedentarismul pot cauza demineralizarea oaselor.

Un aport suficient de calciu inca din copilarie si un stil de viata sanatos au o importanta decisiva pentru dezvoltarea si intretinerea sanatoasa a oaselor si dintilor, precum si pentru multe alte functii ale organismului.

Este nevoie de munca in echipa pentru oase tari si protectie superioara”: de aceea Osteosyl D3 ofera combinatia optima de substante nutritive cheie, care s-a dovedit ca previne pierderea masei osoase, intareste oasele si creste densitatea minerala osoasa.

osteosyld3 osteoporoza

De ce este nevoie pentru mentinerea sanatatii osoase?

Calciu- componenta de baza a oaselor, care reprezinta 1-2% din masa totala a unei persoane adulte, din care 99% este regasit in oase si dinti.

Magneziul- contribuie atat la desfasurarea normala a procesului de diviziune celulara, cat si la functionarea corespunzatoare a metabolismului energetic.

Zinc- are efect stimulator asupra formarii osteoblastelor si asupra mineralizarii.

Vitamina D3- este importanta pentru absortia si mentinerea calciului in tesutul osos si pentru mentinerea potasiului si calciului in circuitul sangiun. Este necesara in cresterea si remodelarea oaselor.

Vitamina K1- lipsa ei este asociata cu un risc crescut de fracturi.

Osteosyl D3 se administreaza de doua ori pe zi (un comprimat dimineata si unul seara), iar pentru femeile gravide si cele care alapteaza este suficient un comprimat pe zi.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4