Stiu ca si tu iti doresti un mediu curat, iti doresti sa te plimbi cu copii tai intr-o padure curata si sanatoasa, poate ca a venit timpul sa te implici si tu, sa inveti si sa stimulezi proprii copii sa participe la activitati ecologice, o astfel de actiune este "Scoala pentru o Romanie Verde" sarcina copiilor va fi sa colecteaze hartie pentru a planta 1.000.000 de copaci in aprilie 2013.

Sustine-i si TU.

Proiectul  "Scoala pentru o Romanie Verde"   va demara in data de 1 octombrie 2012, in judetele sunt minim 10 scoli (licee, gradinite) ce sunt inscrise sa participe la acest proiect.

Pentru a participa la aceasta actiune este necesar sa va inscrieti, la sectiunea Discutii, trebuie sa precizati: numele scolii, localitatea, judetul, numarul exact de copii din scoala respectiva, precum si numele profesorului coordonator.

 In ce consta actiunea "Scoala pentru o Romanie Verde"?

Scolile, liceele si gradinitele ce vor participa la proiectul "Scoala pentru o Romanie Verde", vor colecta hartie si PET-uri de Aqua Carpatica in locatiile si conditiile stabilite de Zibo.ro. In acest sens vor fi incheiate acorduri de parteneriate cu fiecare unitate scolara (gradinita) in parte. Toata cantitatea de hartie si PET-uri colectate vor fi preluate in scurt timp de catre partenerii Zibo.ro

copilul ecologist

Actiuni organizate in proiectului "Scoala pentru o Romanie Verde"

Colectare de hartie

 • Pentru fiecare 10 t de hartie colectata, scoala va primi 1.000 ron in produse sau bani

  Colectare de PET-uri de Aqua Carpatica

 • Pentru fiecare 500 de PET-uri de Aqua Carpatica colectate, scoala va primi 50 de caiete si 50 de pixuri

  Ziua Impaduririi

  In aprilie 2013, sub sloganul “Un copil, un copac” in actiunea ziua impadurii va avea loc plantarea a 1.000.000 de copaci!!

Educatia ecologica 

Si educatia ecologica este importanta, asa ca in acest sens vom organiza un Concurs National pe teme ecologice.

 • Concursul va fi organizat online pe 2 etape (noiembrie-decembrie – local; aprilie-mai – national). La acest concurs vor putea participa toti elevii  unitatilor scolare inscrise si participante la acest proiect. Cei mai merituosi vor fi recompensati cu tabere scolare, diplome, insigne si premii.

 • Pregatirea si editarea de manuale de educatie ecologica. In prezent, prin aportul partenerilor, Zibo.ro pune deja la dispozitie, in mod GRATUIT, un manual introductiv complet de ecologie. Poate fi descarcat  daca dati click aici.


 • Scoala pentru o Romanie Verde

Acordam si premii

Stim ca si premiile sunt un stimulent asa ca, primele 3 (trei) scoli care vor colecta cea mai mare cantitate de hartie per elev, pe intregul an scolar 2012-2013, vor primi buget de modernizare si dotare a scolii, sunt sigur ca va place premiul.

 • In fiecare luna, unitatea scolara care va avea contributia cantitativa cea mai insemnata (cantitatea cea mai mare de maculatura per elev) va fi recompensata prin organizarea unei Green Party Day, sustinuta de Aqua Carpatica.

 • Vor fi oferite diplome, precum si numeroase premii, constand in: materiale si rechizite scolare, echipamente IT, cadouri, etc. Aceste premii vor fi acordate functie de cantitatile de hartie colectate. Vom reveni cu detalii.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4