Calcul perioada fertila
Acest calculator de perioada fertila a fost realizat cu scopul de a va ajuta sa va...
Prezervativul este un tub confectioanat dintr-un material flexibil, inchis la unul din capete, folosit ca metoda de protectie in activitatea sexuala. Materialul din care este facut prezervativul poate fi latex, poliuretan sau materiale naturale mai rar. Prezervativele sunt fabricate in dimensiuni diferite, grosimi, forme, largimi, lungimi si au diferite culori si diferite arome, precum si multe alte insusiri pentru a putea satisface toate nevoile, gusturile si placerile. Exista prezervative pentru barbati care "imbraca" penisul si prezervative pentru femei care "tapeteaza" vaginul.
Atat prezervativele pentru barbati cat si cele pentru femei reprezinta o metoda de bariera. Efectul lor contraceptiv se bazeaza pe faptul ca nu lasa sa intre in vagin sperma (spermatozoizii nu pot fecunda ovulul). Efectul lor protector impotriva infectiilor cu transmitere sexuala se bazeaza pe faptul ca impiedica atat contactul dintre fluidele corpului (sperma, secretii vaginale, sange) si mucoasele organelor genitale cat si contactul direct dintre penis si vagin.
Cuvantul "prezervativ" provine din franceza unde cuvantul „préservatif" inseamna "remediu folosit pentru prevenirea unui rau". Istoria prezervativului incepe cu cateva mii de ani in urma. Exista imagini din Egiptul anului 1000 I.Hr. care prezinta personaje purtand un fel de invelis (hai sa-i spunem "teaca") pe penis dar nu se stie sigur daca acest invelis are un rol protector sau are numai un rol ritual. In pestera Combarelles din Franta exista unele picturi rupestre care au fost interpretate ca fiind dovezi de folosire a unor invelitori ale penisului. O alta informatie in privinta folosirii prezervativului (sau, in orice caz, a ceva ce aduce cu prezervativul) vine din Roma antica unde erau folosite intestine de oaie sau capra. Rolul profilactic (de prevenire) al prezervativului a fost demonstrat prima data de catre Gabrielle Fallopius, in Italia, in jurul anului 1500. El a descoperit ca se puteau confectiona acoperitori ale penisului din panza de in, care sa previna transmiterea sifilisului (infectia sifilitica devenise o epidemie in acea perioada, afectand intreaga Europa). Mai apoi tot Gabrielle Fallopius a descoperit si efectul contraceptiv al folosirii acestui procedeu.
O data importanta in istoria prezervativului este anul 1844 care a adus o inovatie tehgnologica majora ce a influentat benefic industria prezervativelor : Goodyear (cel cu anvelopele de masini) si Hankock au inceput sa produca in masa, rapid si foarte ieftin, prezervative, prin procedeul de vulcanizare a cauciucului. Vulcanizarea este un procedeu de tratare a cauciucului brut cu sulf si apoi expunere la temperatura ridicata. Acest proces transforma cauciucul brut, facandu-l mai rezistent, mai elastic si impermeabil. Dupa anul 1930 in fabricarea prezervativelor a inceput sa fie folosit latex-ul (suc laptos secretat de anumite plante) fiindca prezenta calitati superioare fata de traditionalul cauciuc folosit pana atunci.
O alta perioada importanta ce a avut influente asupra dezvoltarii industriei prezervativelor, dar de data aceasta si asupra atitudinii oamenilor fata de prezervativ, a fost perioada anilor 1980 cand a fost descoperit HIV (prescurtare dupa termenul englezesc Human Immunodeficiency Virus - virusul imunodeficientei umane) care ataca si distruge progresiv sistemul imunitar al organismului provoacand boala numita SIDA (prescurtare dupa termenul frantuzesc Syndrome d'Immunodéficitaire Acquis - sindromul imunodeficientei umane dobandite; in engleza termenul este AIDS - Acquired Immunodeficiency Syndrome). In acel moment s-a demonstrat ca prezervativele din latex sunt capabile sa opreasca transmiterea virusului prin act sexual, daca folosirea lor este corecta si permanenta. Si din acel moment folosirea prezervativului a cunoscut o evolutie ascendenta. Totusi nu suficient de ascendenta daca este sa ne luam dupa rapoartele privind raspandirea infectiei HIV ...
Prezervativul feminin a inceput sa fie folosit in Europa incepand din anul 1992, iar in Statele Unite ale Americii din anul 1993. In anul 1994, in Statele Unite ale Americii a fost "lansat" primul prezervativ masculin din poliuretan. Poliuretanul este un material (un fel de plastic) care permite confectionarea unor prezervative mai subtiri decat cele din latex. In acelasi timp, prezervativul din poliuretan reprezinta alternativa in cazul aparitiei iritatiilor cauzate de elergia la latex.
Folosirea prezervativului nu este o operatiune dificila. Dar, ca orice operatiune, pentru a fi executata corect cere putina practica. Exerseaza folosirea prezervativului pana cand ajungi expert in punerea si scoaterea lui, pana cand va ajunge un reflex. Cand vei fi in "iuresul evenimentelor" vei avea nevoie de acest reflex. Daca nu ai deprinderea folosirii corecte a prezervativului, nervozitatea (normala de altfel) si graba (asta este anormala) ar putea sa te impiedice sa il folosesti corect iar asta duce de cele mai multe ori la accidente neplacute (putin spus) ...
Exerseaza pe penisul personal, pe unul artificial (daca ai asa ceva) sau pur si simplu pe o banana (nu se recomanda exersarea pe alte fructe sau legume :))). Daca este vorba despre prezervativul feminin atunci lucrurile sunt un pic mai complicate, nu prea ai alte optiuni de a exersa decat un vagin natural.
Eu unul cred ca este obligatoriu sa stii care este modul corect de folosire a prezervativului masculin si sa exersezi folosirea acestuia, indiferent daca esti barbat sau femeie.
sursa: seximus.ro