sau prin folosirea in aceasta perioada a altor metode de contraceptie.

Folosire : alaturi de metoda temperaturii bazale si cea a mucusului cervical se poate folosi si metoda palparii colului . Aceasta metoda se bazeaza pe controlul tonusului colului uterin : cu 4 - 5 zile inainte de ovulatie colul se inmoaie iar dupa ovulatie redevine ferm. Un alt indiciu ce poate fi folosit sunt durerile ovulatorii ce apar in momentul ovulatiei si sunt precum cele ale unei apendicite.

Eficienta : eficienta este relativa, si este conditionata de corectitudinea si atentia cu care este folosita.

Avantaje : metoda naturale de contraceptie bazata pe masurarea temperaturii corpului este lipsita de nocivitate, nu are nici un fel de efecte secundare, poate fi folosita ocazional, nu reprezinta nici o interventie pe corp, are pretul scazut, invatarea ei poate ajuta cuplul sa o foloseasca atat la contraceptie cat si la conceptie, nu exista probleme de revenire a fertilitatii.

Dezavantaje : metoda nu poate fi folosita imediat ci necesita o perioada de timp pentru a fi invatata si pentru a se strange suficiente date.

In cazul folosirii abstinentei periodice, intervalele de timp in care trebuie evitat contactul sexual, sunt lungi (10 - 15 zile in fiecare ciclu menstrual), necesita instruire considerabila pentru utilizare corecta, eficienta poate scade foarte mult in cazul in care nu exista cooperare si hotarare din partea ambilor parteneri.

De unde se procura : termometre si foi de diagrama se gasesc in farmacii sau cabinetele de planificare familiala.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4