Din aceasi serie este ci cartea: Copilul nostru de la 3 la 6 ani

Cartea Avem un copil este impartita in trei mari parti:
- De la nastere pana la varsta de un an;
- De la varsta de un an la doi ani
- De la varsta de doi ani la trei ani.
Fiecare parte cuprinde capitole care trateaza temele importante ale fiecarei varste: alimentatia, imbracamintea, siguranta in casa, transportul, somnul, plansul, sentimentele si emotiile, limbajul, miscarea si sportul, cosmarurile etc.

Multe pagini sunt dedicate in totalitate mamei, tatalui sau bunicilor. De asemenea, cartea Avem un copil contine tabele in care sunt evidentiate foarte clar etapele de dezvoltare a limbajului, miscarii si fazele dezobisnuirii de anumite obiceiuri.

Parinti, bunici, educatori si toti cei implicati in ingrijirea si cresterea unui copil

Aceasta carte reprezinta munca unui intreg colectiv de specialisti: proiectul a fost initiat de Grazia Honneger Fresco, presedinta a Centro Nascita Montessori, apoi s-au alaturat acesteia o echipa de la Pro Juventute (o fundatie elvetiana care se ocupa de sanatatea si educatia copilului) si alti 30 de specialisti in pedagogie, medicina, psihologie, precum si numerosi parinti care au comunicat din experienta proprie.

Grazia Honegger Fresco a condus timp de 20 de ani Scoala Montessori din Castellanza (Varese) si a fost profesoara la Centri di Esercitazione ai Metodi dell'Educazione Attiva. De asemenea, este autoarea a numeroase teste pentru educatori si parinti.

Cartea Avem un copil o puteti gasi in libraria on-line Tamada

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole