Jocul este limbajul internațional al copiilor. Iar joaca este începutul cunoașterii lumii. Copiii explorează mediul înconjurător încă de când sunt bebeluși.

Lumea este nouă, uimitoare, fantastică, iar curiozitatea este mare chiar și de la vârste foarte mici, de până la un an. Este entuziasmul descoperirii lumii și a lucrurilor noi, pe care toți copiii îl au.

Primul an de viață al copilului reprezintă una dintre cele mai importante etape de dezvoltare a copiilor. Atât la nivel motric, cât și senzorial și emoțional, achizițiile copiilor se desfășoară în ritm alert. Bebelușii și copiii de vârstă mică au nevoie de un spațiu de joacă sigur și confortabil, cu jucării sigure, din materiale non-toxice (cu atât mai mult cu cât în primele luni de viață, copiii explorează mediul înconjurător exclusiv senzorial: pipăie, palpează, duc spre guriță).

Jucăria potrivită bebelușilor și copiilor de vârstă mică este jucăria care stimulează toate simțurile: vizual, auditiv, tactil. Stimularea senzorială pentru bebeluși este o caracteristică cheie, deoarece acesta este modul în care bebelușii explorează lumea din jurul lor. Verificați întotdeauna recomandările de vârstă emise de producător pentru a vă asigura că jucăria este potrivită etapei de dezvoltare.

Jucăriile facilitează joaca, indiferent de vârstă, iar jucăriile Clemmy și Baby Clementoni sunt un început bun, chiar de la vârsta de 0+ luni. Jucăriile Clemmy și Baby Clementoni sunt potrivite pentru fiecare etapă de creștere a bebelușilor. Personaje din povești, prințese sau Mickey Mouse, Peppa Pig sau animăluțe simpatice, mașinuțe sau trenulețe senzoriale, toate jucăriile asigură o joacă în siguranță, sunt interactive, încurajează imaginația și antrenează dexteritatea, dezvoltă simțului tactil și auditiv. Jucăriile muzicale și centrele interactive de activități facilitează învățarea prin joacă, prin ferestre interactive de învățare a primelor litere ale alfabetului, cifre, cântece.

Cele mai bune zece jucării pentru bebeluși și copii de vârstă mică

  1. Cuburi moi de construcție: Cuburile de la Clemmy sunt viu colorate, moi, ușoare, rotunjite, fără a exista posibilitatea ca bebelușul să se rănească la atingere. Ajută la coordonarea mână-ochi, la dezvoltarea motricității, învățarea despre relația cauză-efect (prin construire și dărâmare). Cuburile pot deveni foarte ușor la nevoie jucării de dentiție, fiind produse din materiale sigure, non-toxice, se curăță/igenizează foarte ușor, putând fi spălate chiar la mașina de spălat.
  2. Jucărie de stivuit inele: O jucărie clasică, prietenoasă cu bugetul, cu o mulțime de beneficii pentru dezvoltare. Stivuirea îi ajută pe bebeluși la coordonarea ochi-mână și îi introduce în conceptul de dimensiune relativă. Este potrivită pentru vârsta de 6 luni în sus și încurajează motricitatea brută și fină.
  3. Măsuță de joacă cu activități: Destinată bebelușilor de la 6 luni, măsuța de joacă va oferi multă distracție și versatilitate pentru a-i implica pe copiii mici pentru o lungă perioadă de timp, datorită cuburilor Baby Clemmy, personajelor distractive și accesoriilor. De asemenea, sub blatul mesei există și un compartiment convenabil pentru depozitarea cuburilor după joc.
  4. Spațiu de joacă bebeluși: Recomandat chiar de la 0+ ani, acesta este plin de culoare, creat pentru dezvoltarea ablităților fizice și distracția bebelușilor. Setul include jucării de pluș ce pot fi agățate, încurajând copiii să-și dezvolte simțurile tactile și percepția vizuală.
  5. 5)Jucărie de baie-Caracatiță: Destinată bebelușilor de 10+ luni, O caracatiță viu colorată, îi va ajuta pe copii să descopere caracteristici uimitoare și distractive. Copiii pot descoperi jocul pe cont propriu, dezvoltând abilități manuale prin acțiuni mici care declanșează mecanisme de efect sCLEMENTONIurpriză.
  6. Xilofon interactiv: În culori de curcubeu ce ajută la stimularea vizuală, ritmul muzical încurajează creativitatea și dezvoltă abilitățile de motricitate fină, dexteritate și coordonarea ochi-mână prin prinderea și ținerea baghetei legată de xilofon. Vârstă recomandată: 18 luni+
  7. 7)Cub cu activități: Un cub cu cinci zone de joacă diferite, concepute pentru a permite copilului să își concentreze atenția asupra unei singure activități la un moment dat, favorizând concentrarea. Cubul oferă stimuli senzoriali, favorizează relația cauză-efect, stimulează motricitatea fină și curiozitatea.
  8. Tăbliță magnetic interactivă: Toate activitățile, componentele și butoanele au fost studiate pentru a crea o jucarie simplă. Pe lângă desenele libere, copiii pot folosi și riglele detașabile, șabloanele și formele magnetice, care îi vor ajuta să învețe în timp ce se joacă. Butoanele activează melodiile, zgomotele animalelor și conținutul sonor conceput pentru a încuraja vorbitul, îndrumându-i pe copii în timp ce se concentrează pe o joacă interactivă și distractivă. 
  9. Autobuz de sortat forme: include nouă cuburi moi, colorate. Autobuzul Winnie are un capac de sortat forme, perfect pentru dezvoltarea capacității manuale și pentru învățarea diferitelor forme și culori. Vârsta recomandată: 10 luni+
  10. Mașinuță de curse cu telecomandă:  Omașină de curse modernă și jucăușă, care va distra copilul in timpul jocului cu cântece, fraze amuzante și efecte sonore realiste. Butonul 123 rostește numere și multe cuvinte noi. Un mod amuzant și fascinant de a stimula percepția spațială și coordonarea mână-ochi.

O lume întreagă așteaptă să fie descoperită de copii, iar jucăriile Clementoni au un conținut educațional ce asigură joaca și distracția, dar în același timp, și învățarea. Produsele Clementoni reprezintă alegerea ideală deoarece respectă câteva concepte foarte importante: sigure pentru copii, produse de calitate superioară și au caracter educațional.

 

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole