Să ne gândim la doi copii, din aceiaşi familie, ambele fete: prima este calmă şi liniştită, fericită să se joace singură; priveşte la tot ceea ce se întâmplă în jurul său, rareori cere atenţia celor din jur; lăsată singură adoarme perioade lungi şi mănâncă rar; a doua este agitată şi neliniştită, are mişcări dezordonate ale braţelor şi picioarelor pe care le mişcă aproape tot timpul indiferent dacă e trează sau doarme; în timp ce majoritatea nou-născuţilor dorm 14 ore pe zi ea doarme doar 10 şi se trezeşte la cea mai mică mişcare din preajmă, pare grăbită să facă totul deodată, mănâncă în grabă, vorace, înghiţind mult aer şi eructând frecvent.

bebelus elegant

Ambii aceşti copii sunt absolut normali şi sănătoşi. Nici unul nu este "mai bun" decât celălalt dar din cauza personalităţii lor sunt atât de deosebiţi încât vor fi trataţi diferit chiar de la naştere. La fel ca şi aceşti copii orice copil îşi va manifesta personalitatea unică din primele săptămâni de viaţă.

Descoperirea acestor trăsături unice ale personalităţii este partea cea mai incitantă în a avea un copil. Este un copil foarte activ sau mai lent? Este timid în faţa unei situaţii noi precum prima baie sau îi place? Părinţii vor descoperi cheile personalităţii în tot ce face copilul, de la adormire până la plâns. Cu cât părinţii sunt mai atenţi la aceste semnale şi învaţă să răspundă adecvat personalităţii unice a copilului cu atât le va fi mai calmă şi mai predictibilă viaţa în lunile care urmează.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole