Familiile care au un bebelus sau asteapta venirea lui pe lume trebuie sa se preocupe de locul in care acesta va dormi si isi va petrece o mare parte din timp in primul sau an de viata. Fireste ca locuintele difera, atat ca spatiu, cat si ca anvergura a desfasurarii camerelor, motiv pentru care, creatorii de patuturi pentru bebelusi si copiii de pana in 4 ani, au creat modele de patuturi ce pot fi amplasate in orice spatiu.

Dintre patuturile de acest tip, va sugeram sa alegeti un patut pliabil care prezinta multe avantaje atat pentru copil, cat si pentru parintii acestuia. Unul dintra avantaje este acela ca se pliaza simplu, putand fi transportat, depozitat si ampalsat cu usurinta in orice spatiu. Structura de metal rezistent si usor, garanteaza siguranta celui mic, atat in timpul somnului, cat si in cazul in care va face primii pasi tinandu-se de margini. Cadrul metalic este securizat cu plase rezistente din plastic, ampalsate pe doua laterale sau pe toate patru, in functie de model. Cele mai multe dintre variantele comercializate in magazine sau on line ofera posibilitatea ajustarii pe inaltime a saltelutei, pe doua nivele,  in functie de varsta si dezvoltarea copilului.

sursa foto: nichiduta.ro/camera-copilului/patuturi-pliabile

sursa foto: nichiduta.ro/camera-copilului/patuturi-pliabile

De asemenea, cele mai multe dintre modelele de patuturi se livreaza cu saltea din burete cu densitatea adecvata pozitionarii corecte a corpului la somn sau cand bebelusul este in stare de veghe, eliminand astfel deformarea coloanei vertebrale sau a oaselor capului. Fireste ca cei care doresc sa amplaseze alte tipuri de saltelute, realizate din fibre naturale sau tip sandwich, combinatie dintre doua straturi de fibre naturale si burete, o pot face. Dimensiunile patuturilor pliabile sunt standard, adecvate tuturor tipurilor de saltelute pentru copii.

Un alt avantaj al acestor modele de patuturi o reprezinta masuta de infasat detasabila cu care se livreaza. Cele mai multe dintre variante sunt realizate cu unul sau mai multe buzunare exterioare, amplasate pe o laterala a patutului. Aceste buzunare generoase permit depozitarea unor accesorii ale celui mic sau a unor jucarii pentru a pastra ordine in camera copilului. Daca cel mic creste, aceste buzunare sunt locuri excelente in care acesta poate fi invatat sa isi pastreze jucariile.

In functie de modelul ales, unele dintre patuturile pliabile au pe una din lateralele mici un spatiu de acces cu fermoar, potrivit accesului copilului in patut cand varsta acestuia depaseste 2 ani. Fireste ca cel mic va folosi aceasta cale de acces si ca un loc excelent de joaca, ascunzandu-se vesel de parinti si avand siguranta ca…”nu este observat”.

Pentru mamicile tinere, faptul ca lateralele sunt cu plasa rezistenta din plastic dur este un mare avantaj faptul ca pot veghea copilul de la distanta, in timp ce desfasoara alte activitati casnice.

Diversitatea coloristica a materialelor din care sunt realizate patuturile de acest tip permit personalizarea in functie de genul copilului sau culorile dominante ale amenajarii camerei, astfel incat designul interior sa aiba de castigat.

Iata cateva dintre motivele temeinice pentru care optiunea de patut pliabil pentru copil sa ii determine pe multi dintre parinti sa le utilizeze

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4