Nu-i asa ca de la an la an pare tot mai lunga lista cu rechizite pentru copilul tau? Ba trebuie aia, ba ailalta, intotdeauna cerintele invatatorilor sunt in crestere iar bugetul pare mai inghesuit de cerinte. Insa acum ai si solutii mai elegante, internetul este plin de magazine online de unde poti achizitiona tot ceea ce ai nevoie, chiar daca nu gasesti toate produsele de pe lista intr-un singur magazin online (unele invatatoare cer anumite marci de acuarele, plastilina, creioane sau carioci),  in mod sigur daca cauti in 2-3 magazine bifezi toata lista.

Dupa ce ai lista cu rechizite in mana intri pe pintexim.ro cauti pe rand fiecare produs si incepi sa adaugi in cos cand te-ai hotarat la ceva.

Ei bine, in primul rand totul incepe cu ghiozdanul, iar alegerea ghiozdanului este de cel adesea un compromis intre dorintele copilului, pentru care este foarte importanta culoarea si personajul de desene animate sau vedeta ce ii zambeste de pe ghiozdan si dorinta parintelui de ai alege un ghiozdan bine compartimentat, suficient de spatios si bineinteles ergonomic pentru a fi usor de carat de cel mai mic, iar pretul poate fi criteriul care contribuie la decizia finala. O solutie poate fi un Ghiozdan ergonomic Tiger.

ghiozdan ergonomic tiger

Obiectul care succinta cel mai mare interes pentru un scolar este penarul, fiecare copil il tine aproape tot timpul pe birou acasa sau pe banca de la scoala, recomandarea mea este sa alegi un penar complet echipat, o varianta ar fi penarul School Office  dar sunt si alte variante ce se pot potrivi mai bine copilului tau. Daca vrei ceva mai sofisticat exista si modele care au mai multe compartimente, mai multe dotari dar si un pret pe masura.

penar

Pe lista mea urmeaza caietele, fara de care niciun ghiozdan nu poate fi complet. In functie de clasa pentru care te pregatesti , cauti caiete de Tip I si Tip II, pana la obisnuitele dictando si de matematica, fie ele in forma A5 sau studenteasca A4, e de preferat sa alegi  caiete cu coperti frumos colorate, fiecare alt model, astfel incat si cel mic sa faca mai usor diferenta dintre diferitele materii, poate ca personajele si culorile caietelor il vor face sa indrageasca mai mult scoala si obiectele de studiu. Care din caietele de aici crezi ca ii vor place mai mult?

Ghiozdaa cu caiete pentru scoala

La cat de multe traume sunt supuse catietele de catre copii, e indicat sa cumperi cate o coperta pentru fiecare caiet si manual in parte. Eu prefer copertile transparente, deoarece cartile si caietele sunt acum pline de culori si desene interesante si ar fi pacat sa le acoperim

Am uitat ceva cand am vorbit de penar? Oh da, o trusa cu cateva rigle si forme de desenat se potrivesc pentru mai orice varsta. Insa pentru copii mai mari de clasa a III-a vei avea nevoie de o trusa de geometrie. Iar cea clasica din vremea copilariei inca exista.

trusă geometrie plastic

Si acum sa trecem la latura artistica a problemei. Mai mult ca sigur, ca indiferent de clasa in care se afla cel mic, vei avea nevoie de un bloc de desen de calitate si o trusa de acuarele cu care copilul sa se desfasoare in timpul orei de educatie plastica si poate si acasa, dupa ce si-a terminat temele. Pot fi acuarele clasice de tip pastila, guase, acrilice sau in ulei. Nu uita de planseta pe care sa amestece culorile si pensule.

acuarele guase 12 culori centrum

Insa pentru cei mai mici ai nevoie si de niste plastilina, prima etapa in dezvoltarea creativitatii sale artistice si a indemanarii. Iar la final am lasat parte ce multora dintre noi ne aduce cel mai mult aminte de clasa I: betisoarele scolare pentru invatarea numararii si alfabetarul.

Restul produselor de pe lista le poti cauta pintexim.ro

Daca micutul incepe anul acesta scoala, este imposibil sa ai ghiozdanul complet pentru copilul tau fara aceste articole esentiale. In incheiere, nu uita ca de multe ori chiar profesoara ori invatatoarea iti vor da o lista de rechizite, dupa cum si-au planificat materia in acel an, materialele de mai sus vor fi oricand prezente acolo, asa ca nu ezita sa le cumperi din timp, astfel ca investitia pe care o vei avea de facut in toamna sa fie mult mai mica si concentrata doar in jurul cerintelor speciale pe care cadrul didactic le-ar putea avea. Acestea fiind spuse, ne bucuram alaturi de tine pentru copilul tau care creste si anul acesta a mai avansat o clasa. Te felicitam pentru tot efortul tau si suntem convinsi ca vei avea ghiozdanul complet pentru copilul tau.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole