Uneori medicul ce iti urmareste sarcina poate sa iti recomande o centura prenatala, mai ales in cazurile in care ai dureri de spate, cand burtica din lunile avansate de sarcina te incomodeaza si te oboseste, cand desfasori diferite activitati fizice si simti ca ai avea nevoie de ceva care sa iti sustina burtica cu bebelusul, sau in cazul unor anumite riscuri pe care le presupune sarcina ta.

Ce este de fapt o centura prenatala?

Aceste centuri prenatale pentru sarcina pot fi realizate in doua forme distinctive,

- o centura elastica ce inconjoara mijlocul, astfel incat sa ofere o sustinere optima a abdomenului

- o pereche de chiloti conceputi astfel incat sa sustina burtica cu ajutorul unor benzi elastice foarte late de bumbac ce acopera burtica si spatele (vezi in imagine).

Aceste centuri prenatale pot fi gasite sub mai multe forme, culori si materiale. Majoritatea sunt confectionate din bumbac, dar pot fi si din nailon, spandex etc..

Aceasta banda foarte lata de deasupra chilotului ce acopera burtica, este de fapt o centura elastica ce are rolul de a sustine regiunea lombara si a burticii. Aceasta centura se poate extinde cu usurinta astfel incat sa se poate adapta cu usurinta marimii burticii din ultimele saptamani de sarcina.

In afara de centurile prenatale concepute special pentru sarcina, exista anumite modele de centuri postnatale ce pot fi folosit dupa nastere, ce ajuta in recuperarea de dupa nasterea si chiar la redobandirea formelor anterioare sarcinii.

Centura elastica pentru gravide sau chiloti cu centura prenatala

Pentru a putea face cea mai bune alegere, va prezentam mai jos ambele variante

Centura elastica pentru gravide

Chilot cu centura prenatala

 Centura gravide elastica

centura pentru gravide chilot cu centura prenatala centura gravide 

Acest model de centura elastica pentru gravide mai include doua pachete de gel care poate fi incalzit sau racit, in functie de situatie, si aplicat pe partile corpului care necesita atentie.

Mai multe detalii despre aceasta centura aici.

Poate cel mai comod model de centura, faptul ca este corp comun cu chilotul poate asigura o sustinere mai buna fara sa preseze bebelusul.

Mai multe detalii despre acest chilot cu centura elastica aici.

 Acest model de centura este cel mai usor de pus, se poate pune sub haine, se gaseste in diferite culori.

Mai multe detalii despre aceasta centura elastica aici.

 Ce rol are centura prenatala?

O centura prenatala nu are doar rolul de a oferi o sustine a burticii pe masura ce sarcina evolueaza, dar in acelasi timp poate reduce durerile de spate, destul de comune in timpul sarcinii. Purtarea centurii poate sa te scape de o parte din oboseala acumulata in sarcina si chiar sa combata acele crampe neplacute pe care le simti uneori in picioare.

Care este cea mai buna centura pentru sarcina?

Nu cred ca pot sa spun care este cea mai buna centura prenatala, dar pot sa va ajut cu cateva amanunte la care trebuie sa va uitati cand alegeti centura.

- centura sa aiba un sistem de reglare pe masura ce burtica creste;

- indiferent de materialul din care este facuta asigurate ca interiorul este captusit cu bumbac sau alt material natural;

- trebuie sa ofere un sprijin bun atat burticii cat si spatelui;

- sa nu exercita o presiune mare asupra bebelusului;

- sa fie o marime potrivita pentru tine, o marime neadecvata va fi incomoda.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole