Bicicletele medicinale sunt aparate de fitness utilizate pentru a rezolva multe dintre problemele cu care noi toti ne confruntam atunci cand vine vorba de nemultumirile legate de forma fizica in care ne aflam. Inca de la inceput trebuie sa specificam faptul ca bicicletele medicinale se impart in 3 mari categorii, si anume: biciclete verticale – cunoscute si sub denumirea de biciclete eliptice, , biciclete medicinale orizontale si biciclete medicinale de tip Spinning. Fiecare model este destinat cu precadere unui anumit tip de nevoi si trebuie alese cu atentie.

Acest prim criteriu este esential in alegerea celei mai bune biciclete medicinale. Astfel, daca este o persoana sportiva, foarte activa, care doreste sa faca exercitii sustinute pentru intregul corp, atunci alegerea trebuie sa se indrepte spre o bicicleta spinning. Daca in schimb acest aparat va fi folosit de persoane mai in varsta, cu probleme de articulatii spre exemplu, atunci bicicleta medicinala orizontala este alegerea optima. Aceasta pune cel mai putin presiune pe articulatii, permitand in acelasi timp efectuarea unor miscari indispensabile recuperarii medicale. O persoana care doreste sa faca miscare ocazional, fara o tinta foarte inalta poate opta pentru o bicicleta fitness verticala, ce permite efectuarea unui numar mult mai mare de miscari.

Dimensiunile aparatului de fitness ales sunt si ele importante. Anumite modele sunt pliabile, altele nu. Trebuie sa tineti cont de acest aspect, precum si de cel al spatiului in care va fi montat.

Functii si programe. De regula o bicicleta medicinala buna, ca orice aparat de fitness performant, este prevazuta cu un numar mai mare de programe de antrenament, precum si cu functii suplimentare care sa vina in completarea acestora si sa faciliteze obtinerea unor rezultate optime. Cu cat aparatul are mai multe programe, cu atat el va fi folosit mai mult timp pentru ca ofera o mai mare diversitate de miscari si implicit un numar mai mare de muschi pusi la lucru.

bicicleta medicinala

Treptele de viteza sau nivelurile de intensitate sunt si ele importante. Cu cat sunt mai multe cu atat reglajele permise sunt mai fine si deci bicicleta de interior este mai usor de folosit si raspunde mai bine nevoii fiecarui utilizator.

Senzorii reprezinta un beneficiu suplimentar de care trebuie sa profitam. Cautati o bicicleta cu senzori integrati in brate, care sa va monitorizeze cat mai bine activitatea. Un panou de comanda cu ecran si un sistem bun de monitorizare pot sa va ajute sa va mentineti motivatia prin observarea progresului de la o saptamana la alta.

In ceea ce priveste pretul, sfatul cunoscatorilor este acela de a nu cumpara cel mai ieftin produs, ci unul cu un nivel mediu – sau ridicat – de pret, dar care sa va permita atingerea obiectivelor.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole