Cheltuielile pe mâncare, în special atunci când hrănești o familie numeroasă, sunt o mare parte din bugetul tău lunar. Dar pe lângă hrana propriu-zisă, drumurile la magazinul de la colț, de unde cumperi toate dulciurile și cipsurile te lasă fără bani în buzunar. Totuși, viața fără aceste mici plăceri nu ar avea savoare, deci trebuie să găsești alte modalități de a economisi. Desigur, atunci când ai un scop financiar, este important să știi când trebuie să tai anumite colțuri și ce să înlocuiești cu variante mai ieftine, iar în acest caz vorbim de electrocasnicele din bucătărie. Pentru a avea o viață mai ușoară, poți găsi bani pentru investiția într-o bucătărie performantă poți lua un împrumut rapid (nopea laina).

Cum economisești bani pe mâncare

O mare parte din bugetul lunar pentru mâncare se duce pe mesele în oraș. O masă deja gătită, după care nu trebuie să speli vasele este convenabilă. Însă, atunci când ai un scop financiar trebuie să faci toate demersurile pentru a-l atinge. Astfel, a trebui să înveți să gătești și să îți planifici mesele. Pe lângă faptul că vei economisi bani, vei mânca mai sănătos, deoarece poți controla ce ingrediente pui în mâncare. Nu trebuie să renunți de tot la mâncatul în oraș. Dar poți să rărești aceste ieșiri pentru a economisi bani.

Totuși, planificarea meselor te ajută să economisești bani doar dacă respecți cu sfințenie lista de cumpărături. Într-un supermarket există tentații la tot pasul și cu toții avem tendința de a cumpăra mai mult decât avem nevoie. O listă de cumpărături nu numai că te împiedică să cumperi tot magazinul dar te ajută să ai mereu produse proaspete la îndemână. Mai mult, în funcție de cât de lungă este această listă, poți să decizi care este bugetul pentru hrană în luna respectivă. Un sfat pentru a nu a cumpăra foarte multe de la supermarket este să nu mergi la cumpărături niciodată pe stomacul gol. Vei avea impresia că ai nevoie de tot ce îți iese în cale și miroase apetisant.

Ora la care te duci la cumpărături contează. Majoritatea își fac cumpărăturile în week-end sau după terminarea programului de lucru. Însă, dacă mergi la cumpărături dimineața, vei găsi produsele mai proaspete, iar dacă mergi la magazin înainte de închidere vei găsi oferte mai multe. Dacă alegi oricare dintre aceste variante vei avea de câștigat. În plus, vei evita aglomerația.

Și electrocasnicele joacă un rol important în economisirea banilor pe bugetul lunar. Poate ți se pare că nu ai nevoie de un aparat de sanvișuri, un slow cooker sau de un espressor care poate fi programat. Însă, la finalul lunii acestea te vor ajuta să pui bani deoparte fără să te înfometezi. Dacă nu ești un maestru al artei culinare, atunci un slow cooker va pregăti mâncarea pentru tine, mâncarea de prânz cumpărată de la automatul de pe hol, o poți înlocui cu sanvișuri delicioase pe care le pregătești acasă, iar cafeaua băută în fugă în mijloacele de transport în comun poate fi preparată în fiecare dimineață acasă. Ce e drept, toate acestea au nevoie de o investiție inițială. Banii îi poți găsi la www.alfalainaa.fi. Astfel, pe termen lung nu numai că vei economisi bani, dar vei mânca mai sănătos. 

 

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole